Logo stadsnieuws.nl


Iedereen is welkom bij Scouting Lord Baden-Powell, ongeacht geloof, sekse, huidskleur of handicap
Iedereen is welkom bij Scouting Lord Baden-Powell, ongeacht geloof, sekse, huidskleur of handicap

Scouting Lord Baden-Powell houdt open dag

TILBURG - Scouting Lord Baden-Powell houdt op zaterdag 13 mei een open dag. Dat gebeurt aan het Troubadourplein in Tilburg. Tijdens deze open dag kunnen is iedereen welkom om kennis te maken met Scouting en deel te nemen aan de verschillende activiteiten.

"Scouting staat voor uitdaging", vertelt een woordvoerder van Scouting Lord Baden-Powel (LBP). "Bij Scouting besteden ruim 100.000 kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen kinderen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren."

Tijdens de open dag krijgen de bezoekers in een notendop te zien wat Scouting allemaal inhoudt. Spelen in het themaverhaal van de welpen bijvoorbeeld, maar natuurlijk ook koken op houtvuur en kamperen in de natuur. Er is een koffie- en theecorner en uitleg over wat het betekent om een bever te zijn (kinderen van 5 tot 7 jaar). Ook wordt er verteld over scouts met een verstandelijke beperking en hoe zij scouting beleven.

"Bij Scouting is iedereen welkom. Geloof, sekse, huidskleur of handicap spelen geen rol, Scouting staat open voor iedereen. Iedereen is dan ook van harte welkom op zaterdag 13 mei bij onze open dag."

De open dag van Scouting Lord Baden-Powell vindt plaats tussen 13.30 en 16.30 uur in en rondom het gebouw van de scoutinggroep, aan het Troubadourplein 50 in Tilburg. Dit is te vinden in de driehoek: Ringbaan Zuid-Broekhovenseweg-Groenstraat.

www.scoutinglbp.nl

reageer als eerste
Meer berichten