Juni: Maand van de Architectuur

De maand juni staat in het teken van de architectuur! Op donderdag 8 juni komt architecte Marlies Rohmer spreken over haar project ‘What happened to my buildings?’ Wat komt een architect allemaal tegen als hij/zij terugkeert naar een ouder project? Aansluitend kunt u naar de film ‘The Infinite Happiness’. Op zaterdag 10 juni kunt u met architecte Margriet Eugelink op excursie door Westpoint en op zaterdag 17 juni vindt de landelijke Dag van de Architectuur plaats en zijn er diverse rondleidingen met verschillende architecten.

Donderdag 8 juni: Lezing Marlies Rohmer – What happened to my buildings?

Marlies Rohmer werkt al 30 jaar als architect en was nieuwsgierig hoe haar gebouwen er inmiddels bijstaan. Zij trok met een camper door het land, en bekeek hoe haar gebouwen verouderden, onderhouden werden en gebruikt werden. Zij ging met bewoners in gesprek. Wat ze tegen kwam, viel niet altijd mee: dichtgezette ramen, wegrottende kozijnen, verkleurde gevels, volgezette galerijen, verwaarloosde siertuinen en onbruikbare fietsenkelders.

Architecten zijn niet gewend om dergelijke 'miskleunen' te presenteren, maar Marlies Rohmer maakte er een heus project van: What Happened to my buildings? Ze nam een korte documentaire op en stelde een boek samen. Het is eerlijk, persoonlijk en vermakelijk verhaal geworden. Rohmer wil beter begrijpen wat er in architectuur fout gaat en waarom.

Wanneer: donderdag 8 juni
Hoe laat: 19.30, inloop 19.00 uur
Waar: Cinecitta, Willem-II straat 29
Kosten: gratis
Aanmelden is gewenst via: www.castonline.nl

Donderdag 8 juni: Film ‘The Infinite Happiness’

Als opmaat naar het Tilburgs Architectuur Film Festival (TiAFF) dat in het voorjaar van 2018 wordt gehouden programmeert het TiAFF op 8 juni de architectuurfilm: ‘The Infinite Happiness’. In deze film wordt het leven van de bewoners van ‘8 House’, ontworpen door BIG, gevolgd. Hoe ervaren de bewoners het leven in een gebouw dat voor een nieuwe manier van leven staat? De film is gemaakt door het befaamde duo Bêka&Lemoine dat ook de film ‘Koolhaas houselife’ maakte.

Wanneer: donderdag 8 juni
Hoe laat: 21.15
Waar: Cinecitta, Willem-II straat 29
Kosten: E6,50. Kaartverkoop via www.Cinecitta.nl
Info: www.Tiaff.nl / www.castonline.nl

Zaterdag 10 juni: What happened to my buildings? Westpoint

Op zaterdag 10 juni gaat architecte Margriet Eugelink terug naar een van haar oudere projecten Westpoint. Samen met het publiek en enkele bewoners bekijkt zij hoe Westpoint er nu bij staat, hoe het wordt onderhouden en hoe het verouderd. Ook spreken we met de bewoners om te horen wat zij van hun woning in Westpoint vinden.

Wanneer: zaterdag 10 juni
Hoe laat: 10.30 en om 11.30 uur
Waar: Westpoint
Kosten: gratis
Aanmelden is verplicht via: www.castonline.nl

Zaterdag 17 juni: Dag van de Architectuur – diverse rondleidingen met architecten

Op zaterdag 17 juni vindt weer de landelijke Dag van de Architectuur plaats. CAST organiseert voor deze dag aantal een bijzondere rondleidingen in het kader ‘What happened to my buildings?’
Wat komt een architect allemaal tegen als hij/zij terugkeert naar een ouder project? Op de Dag van de Architectuur neemt een aantal architecten u mee naar een ouder project om te kijken hoe het gebouw er nu bij staat. Hoe functioneert het nu en hoe is het verouderd? Maar ook: wat zijn de ervaringen van de gebruikers van het gebouw? Zijn de oorspronkelijke ideeën tot zijn recht gekomen, en hoe voegt het zich nu in de context? Hoe kijkt de architect terug op het ontwerp? Waar wordt van geleerd of wat blijkt een succes?

Houd de website van CAST in de gaten, hierop publiceren wij binnenkort een overzicht van de deelnemende gebouwen en architecten.

Wanneer: zaterdag 17 juni
Hoe laat: diverse tijdstippen
Waar: diverse plekken

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden