Asha Bidjai kocht nieuwe gordijnen die ze zelf op maat wilde maken. Ze had alleen geen naaimachine. "Zonder verwachtingen ging ik kijken bij Feniks. Ik was meteen verkocht." foto: Felicia van Horssen
Asha Bidjai kocht nieuwe gordijnen die ze zelf op maat wilde maken. Ze had alleen geen naaimachine. "Zonder verwachtingen ging ik kijken bij Feniks. Ik was meteen verkocht." foto: Felicia van Horssen (Foto: Felicia van Horssen)

'Bij Feniks heb ik de familie gevonden die ik zocht'

Asha Bidjai volgde de naailes 'Kleding Maken & Herstellen' bij Feniks Emancipatie Expertise Centrum Tilburg. Ook heeft zij meegedaan met de tweedaagse cursus 'Kiezen voor Werk? 2.0'. Nu gaat ze weer betaald aan de slag in de zorg, bij Home Instead.

Tilburg - "Tot voor kort voelde ik dat ik iets miste. Ik woonde anderhalf jaar in Tilburg. Mijn baan had ik verloren en ik was niet klaar voor een andere baan. Ik had alleen mijn partner om mee te praten en daardoor kreeg ik te weinig prikkels. Ik wilde niet naar een psycholoog die me allerlei opdrachten zou geven. Wat ik eigenlijk zocht was een familie."

Op een dag kocht Asha nieuwe gordijnen die ze zelf op maat wilde maken. Ze had alleen geen naaimachine. "Zonder verwachtingen ging ik kijken bij de naailes van Feniks. Ik was meteen verkocht. Ik kwam in een groep terecht met acht vrouwen met wie ik de hele les heb gepraat. Zonder elkaar te kennen, zonder te oordelen of veroordelen. Waar je ook vandaan komt, je voelt je geaccepteerd. Die les was zo gezellig dat ik bijna niks aan mijn gordijn heb gedaan."

Vroeger dacht Asha dat emancipatie en feminisme synoniem waren voor mannenhaat. "Dankzij Feniks begrijp ik nu dat emancipatie inhoudt dat je voor jezelf opkomt, dat je niet afwacht maar zelf actie onderneemt en dat je het gesprek aan kan gaan met je partner. Super belangrijk dus!"

Lees in Stadsnieuws van woensdag 12 juli hoe Asha door haar 'familie' bij Feniks het laatste zetje kreeg om weer aan het werk te gaan.

Meer berichten