Logo stadsnieuws.nl


Naast haar solowerk maakt Sanne Rambags ook deel uit van het trio Rambags, Stadhouders, Lijbaart en het trio Mudita. foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Naast haar solowerk maakt Sanne Rambags ook deel uit van het trio Rambags, Stadhouders, Lijbaart en het trio Mudita. foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Gastatelier voor Sanne Rambags

Stichting Ateliers Tilburg stelt een jaar lang een gastatelier ter beschikking aan een genomineerde van de Jacques de Leeuw Prijs. Dit jaar tijdens de feestelijke uitreiking in Theaters Tilburg ontving Sanne Rambags de prijs uit handen van Alex van Zundert directeur van Ateliers Tilburg.

Tilburg - Ateliers Tilburg geeft als prijs een jaar lang een gastatelier aan een van de genomineerden. Dat is dit jaar iemand van de Academy of Music and Performing Arts (AMPA, voorheen Conservatorium). De ruimte is een geluidsstudio in het Dröge complex naast het Textielmuseum.

Sanne is volgens de organisatie als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren.

Naast haar solowerk maakt ze ook deel uit van het trio Rambags, Stadhouders, Lijbaart en het trio Mudita. Ze zingt, schrijft en improviseert, muziek en tekst, klank en poëzie.

In dit creatieve proces speelt vrijheid, diepe intentionaliteit, emotie en magie een essentiële rol. Haar innovatieve ideeën zijn volgens Ateliers Tilburg onconventioneel, haar retoriek overweldigend, haar performance intiem. Deze mix van kwaliteiten, in combinatie met een uiterst charmante kwetsbaarheid maken haar tot een geweldig performer, die het publiek om haar vingers weet te winden.

Voor meer informatie over Sanne kijk op www.sannerambags.nl. Voor meer informatie over Ateliers Tilburg, kijk op www.atelierstilburg.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten