Logo stadsnieuws.nl


De oliebol van Voets is door het Nederlands Bakkerij Centrum bekroond met Goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten.
De oliebol van Voets is door het Nederlands Bakkerij Centrum bekroond met Goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. (Foto: Jan Loonen)

Oliebollenbakker Voets 20 jaar

De Tilburgse kermis is in aantocht en dat betekent voor Richard Voets (36) veel drukte. Het kermisvirus heeft al vat op hem. Hij mag als kermisprijswinnaar van vorig jaar op dezelfde standplaats staan, vlakbij de Willem II-passage. Dat is de doorgang naar de Spoorzone.

Door Jan Loonen

Tilburg - "Dat is een prima plek voor ons, relaxter dan op de drukke Heuvel", vindt Voets. "Ik heb vorig jaar de kermisprijs gewonnen. Daar ben ik trots op en blij mee. Die krijg je niet zomaar. Ik zat op het terras met een jarige vriend, toen ik plotseling een telefoontje kreeg van mijn vriendin. Die zei: je moet onmiddellijk naar de kraam komen. Daar stonden de kermiswethouder en cameramensen. Van de wethouder kreeg ik de publieksprijs uitgereikt. Dat was gaaf om mee te maken."

Moeder

Richard was 16 jaar toen hij met bakken begon, nu 20 jaar geleden. "Ik had uiteraard geen rijbewijs, ik verplaatste me op een scooter. Mijn moeder reed de kraam naar de standplaats en hielp mij zoveel mogelijk. Ik ben haar eeuwig dankbaar."

Richard Voets was in 1997 de jongste ondernemer van Nederland. Hierdoor is hij op verschillende tv-zenders te zien geweest en heeft hij in verschillende kranten gestaan. Apetrots is hij hierop en hij bakt ze nog elke dag met plezier weer bruin.

Voets Gebakkraam is gespecialiseerd in het bakken van verse oliebollen, krentenbollen, appelbollen etcetera zonder conserveringsmiddelen.

Uw verslaggever vroeg Richard Voets naar zijn geheim. "Dat is inderdaad geheim", zegt hij snedig. Hij verklapt wel, dat het om goede olie en goede grondstoffen gaat.

De oliebol van Voets is door het Nederlands Bakkerij Centrum bekroond met Goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. In de test van het AD bleek Richard de beste oliebollenbakker van Tilburg en van Brabant.

Lees in Stadsnieuws van woensdag 19 juli meer over hoe Richard er samen met zijn vriendin Jessica voor zorgt dat hij aan de top blijft.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten