Logo stadsnieuws.nl


Vitoria en Fatima lopen samen met Daniek stage bij Ron's Total Dog Care. Ze zijn niet bang voor honden, ze spelen en knuffelen. Maar op hun eigen verzoek is er ook veel aandacht voor de hondenverzorging.
Vitoria en Fatima lopen samen met Daniek stage bij Ron's Total Dog Care. Ze zijn niet bang voor honden, ze spelen en knuffelen. Maar op hun eigen verzoek is er ook veel aandacht voor de hondenverzorging.

'Meer doen, dan met honden spelen'

De eerste keer dat de drie meiden van het Praktijk College Tilburg het hekje openden van de hondenren van Ron's Total Dog Care was meteen een prachtig leermoment. Want als mens moet je de roedel laten merken dat jij 'de hoogste in de rang' bent. Dus direct goed doorlopen naar binnen en de honden negeren. Fatima, Vitória en Daniek genieten volop van hun werk met de dieren en in de natuur.

Tilburg - Fatima en Vitória zijn bezig met de circa 30 honden in een groot veld. Nee, ze zijn niet bang voor honden, ze spelen en knuffelen. Maar op hun eigen verzoek is er ook veel aandacht voor de hondenverzorging. "Want alleen spelen, dat willen we niet", aldus Fatima. "We hebben de honden geborsteld, daarvoor kregen we drie soorten borstels. Welke borstel je gebruikt, dat hangt af van het haar: lang, kort of ruw." "En we willen ook graag de honden wassen en met ze gaan wandelen aan de lijn", vult Vitoria aan.

Daniek is niet zo van de honden, maar wel van de natuur. "Ik ben aan het snoeien met een snoeischaar. Samen met mijn coach Femke onderhouden we het groen. Dat is ook gezellig, met z'n tweeën. Ik ben ook een Dut Hut aan het bouwen van takken die ik in elkaar vlecht. Daar kun je even tot jezelf komen. Thuis ben ik ook veel buiten, daar heb ik een eigen moestuin met goudsbloemen, peterselie en nog veel meer. Regen vind ik niet erg, dat is goed voor de plantjes. Later wil ik in een kas gaan werken of bij een bloemisterij, maar of ik al die Latijnse namen ga onthouden?"

Het is duidelijk dat deze meiden hier helemaal op hun plek zijn. Ze vertellen enthousiast over de tweede ren, waar honden worden getraind. Inmiddels weten ze veel over de opvoeding van honden en hoe je met al die verschillende rassen moet omgaan. De leerlingen hebben een map ontvangen met uitleg over hondengedrag. "De kleine en loopse honden zetten we apart, zo hebben zij ook een leuke tijd hier," aldus Fatima. Zij wil graag na de stage bij de Ron's Total Dog Care blijven werken. Voor Vitoria is dat helaas iets te ver fietsen. En Daniek? Die is het liefste buiten.

Reageer als eerste
Meer berichten