Logo stadsnieuws.nl


Op 2 augustus vertrekken Peter van der Meer uit Monster en Frans Jonkers uit Loon op Zand voor een wandeltocht van maar liefst 1170 kilometer.
Op 2 augustus vertrekken Peter van der Meer uit Monster en Frans Jonkers uit Loon op Zand voor een wandeltocht van maar liefst 1170 kilometer.

Van Grosslockner naar Loon op Zand

Twee opa's gaan wandelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Op 2 augustus vertrekken Peter van der Meer uit Monster en Frans Jonkers uit Loon op Zand voor een wandeltocht van maar liefst 1170 kilometer. Vanaf de voet van de hoogste berg van Oostenrijk - 'De Grosslockner' - gaan zij op weg naar Loon op Zand. Ze willen de tocht in zes weken afleggen om geld in te zamelen voor Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Loon op Zand - Ondanks het feit dat deze heren met pensioen zijn is het niet de bedoeling dat ze achter de geraniums kruipen. Peter en Frans gaan door het heuvelachtige Oostenrijk via Duitsland op weg naar de Nederlandse grens. Ze hebben zes weken uitgetrokken om deze afstand naar huis te lopen, uiteraard zal het weer ook een belangrijke factor spelen bij de beantwoording van de vraag of het duo op de geplande datum van 15 september terug zal zijn in Loon op Zand.

Samen genieten van elkaar en mooie herinneringen maken. En dat allemaal voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. Het was ook de wens van Gijs Baeten; een levenslustige jongen die op 9-jarige overleed aan hersenstamkanker. Tijdens zijn ziekbed werden er veel leuke activiteiten en korte vakanties voor hem georganiseerd. Daar genoot Gijs enorm van. Samen met elkaar zijn en 'Genieten'. Dat was het meest belangrijk! Het was daarom zijn nadrukkelijke wens om andere kinderen ook dat beetje geluk te gunnen. Samen met het gezin een weekje weg en te genieten van het 'warme gevoel'. Daarin was Gijs heel stellig. In de laatste fase van zijn leven was hij erg bezig met zijn eigen stichting: 'Gijsje Eigenwijsje'.

Stichting Gijsje Eigenwijsje biedt gezinnen met kinderen met een levensbedreigende ziekte een gratis 'weekje weg' in haar eigen, volledig en op het kind afgestemde vakantiehuizen aan. Om de wens van Gijs blijvend mogelijk te maken wordt er middels diverse sportieve evenementen (o.a. golf, running en fietsen) geld ingezameld. Peter en Frans steunen daarom Gijsje Eigenwijsje: "We zijn er trots op dat we als gezonde mannen/opa's deze voetreis maken voor de kinderen die dit zelf niet meer kunnen. De opbrengsten zullen geschonken worden om de wens van Gijs levend te houden!"

Op de dag dat beide heren in Loon op Zand aan komen, zal er na de inhuldiging een feest losbarsten. Doneren kan via: https://www.geef.nl/actie/1170-km-wandelen-voor-zieke-kinderen. Meer informatie is te vinden op de website:

www.gijsjeeigenwijsje.com

 

Reageer als eerste
Meer berichten