Logo stadsnieuws.nl


Wethouder WMO Bernd Roks:  "Ik ben trots op de cijfers want het laat zien dat we inzetten op de gewenste verbeterpunten en daar ook resultaat op boeken.
Wethouder WMO Bernd Roks:  "Ik ben trots op de cijfers want het laat zien dat we inzetten op de gewenste verbeterpunten en daar ook resultaat op boeken.

Inwoners tevreden over WMO

De gemeente Hilvarenbeek heeft een cliëntervaringsonderzoek laten uitvoeren om te weten te komen hoe inwoners de ondersteuning van de WMO ervaren. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat het overgrote deel van de inwoners tevreden is over de zorg en ondersteuning die zij kregen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Door Jan Loonen

Hilvarenbeek - De belangrijkste resultaten - 65% van de inwoners vindt dat zij snel geholpen werden, 21% vindt dat (helemaal) niet (in 2015 was dat resp. 60 en 20%) - 49% is op de hoogte van de mogelijkheid om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuners (was 42%) - 78% is (heel) tevreden over het keukentafelgesprek (was 67%) - 76% geeft aan dat de kwaliteit van de ondersteuning goed is (was 77%) - 83% geeft aan dat ze zich door de ondersteuning beter kunnen redden (was 73%) - Bij 79% leidt de ondersteuning tot een betere kwaliteit van leven (was 71%)

Wethouder WMO Bernd Roks: "Ik ben trots op de cijfers want het laat zien dat we inzetten op de gewenste verbeterpunten en daar ook resultaat op boeken. We hebben bijvoorbeeld het afgelopen jaar extra gecommuniceerd over de mogelijkheid om een onafhankelijk cliëntondersteuner in te zetten. We zien nu dat - in vergelijking met vorig jaar - meer inwoners hiervan op de hoogte zijn. Dit betekent overigens nog niet dat heel veel cliënten hier gebruik van maken".

Huishoudelijke zorg is het meest genoemd verbeterpunt Wanneer inwoners verbeterpunten noemen, gaat dit meestal over de huishoudelijke zorg. Ze geven aan dat de ingezette hulp door de zorgaanbieder aan de krappe kant is en dat ze méér hulp willen. Tevens geven enkele inwoners aan dat de communicatie van de zorgaanbieder soms beter kan in geval van ziekte en vakantie.

Lees meer over dit onderzoek en een verdiepend onderzoek in augustus in Stadsnieuws van woensdag 26 juli.

Reageer als eerste
Meer berichten