Logo stadsnieuws.nl


Paul van Kemenade geeft verschillende concerten in Theaters Tilburg. Daar is Van Kemenade dit seizoen voor 3 concerten 'artist in residence'. Ook zijn er een aantal concerten op bijzondere locaties. foto: Stef Mennens
Paul van Kemenade geeft verschillende concerten in Theaters Tilburg. Daar is Van Kemenade dit seizoen voor 3 concerten 'artist in residence'. Ook zijn er een aantal concerten op bijzondere locaties. foto: Stef Mennens

Van Kemenade viert jubilea in Tilburg

Altsaxofonist, componist, bandleider en programmeur Paul van Kemenade viert in 2017 zijn 40-jarige professionele loopbaan als musicus en het 25-jarig bestaan van zijn festival Stranger Than Paranoia.

Tilburg - In het kader van deze beide jubilea zijn er een aantal concerten en projecten georganiseerd met internationale avonden op 6 oktober en 28 december in Theaters Tilburg. Daar is Van Kemenade dit seizoen voor 3 concerten 'artist in residence'. Ook zijn er een aantal concerten op bijzondere locaties.

Paul van Kemenade staat op verschillende bijzondere locaties. Een double bill met het Hammond Sandwich-kwintet en als hoogtepunt de Amerikaanse souldiva Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met een 'Tribute to Ray Charles'.
Deze concerten zijn op 25 augustus in Natuurtheater Oisterwijk, 27 augustus in het Peerke Donders Park, 16 september in museum De Pont, 22 september bij Amazing Projects in de Noordstraat in Tilburg en 30 september in bioscoop Cinecitta.

Op 6 oktober viert Paul van Kemenade dat hij veertig jaar in het vak zit met een internationale avond in de studio van Theaters Tilburg. Twee podia in één zaal, zeven groepen, meer dan veertig musici en vier dj's. Voor deze feestelijke jubileumavond heeft Paul van Kemenade tientallen musici uitgenodigd onder andere uit China Rusland, Brazilië, Engeland en Nederland. Voorafgaand aan het concert in Theaters Tilburg is er een teaser te zien op 4 oktober in Paradox.

De opening van de avond is voor Paul van Kemenade trio met Marià Portugal en Jasper van 't Hof. Optredens zijn er van Van Kemenade's kwartet Three Horns and a Bass en Peter Beets Trio met sinti-gitarist Stochelo Rosenberg met een ode aan Django Reinhardt.

Samen met zijn kwartet bespeelt de Chinese Dong Jinming het traditionele snaarinstrument de Erhu (knieviool). Zangeres Maya Fadeeva, een Russische woonachtig in Duitsland, treedt op net als het Leonid Vintskevich-Taylor-project. Het project is in handen van Leonid Vintskevich in samenwerking met zijn zoon Nick op sax en Joel Taylor op drums en Kip Reed op bas. Fra Fra Big Band komt langs net als het Engelse Soweto Kinch dat postbop jazz mengt met hiphop.

De concerten op 23 en 27 december in Theaters Tilburg staan in het teken van het 25-jarige bestaan van het kleinschalige jazz- en improvisatiefestival Stranger Than Paranoia. Op 28 december staat er een grote internationale avond op het programma in Theaters Tilburg met een ontmoeting tussen de Britse muzikale komiek Earl Okin en drummer Han Bennink.

paulvankemenade.com

reageer als eerste
Meer berichten