Logo stadsnieuws.nl


De kinderen van De Vlashof willen ook volgend jaar een actie houden voor het goede doel.
De kinderen van De Vlashof willen ook volgend jaar een actie houden voor het goede doel.

Leerlingen De Vlashof dragen steentje bij

De kinderen van basisschool De Vlashof in Tilburg hebben een flink bedrag opgehaald voor het goede doel. Met de actie is 650 euro ingezameld voor de actie Stop de honger in Sudan van Giro555. Alle leerlingen van de school hebben zich hiervoor ingezet.

Tilburg - Samen met de oudervereniging hebben zij een markt georganiseerd waar van alles te doen was. De kinderen verkochten zelfgemaakte gerechten en gebakjes, speelgoed en kleding, bezoekers konden ponyrijden, een hennatatoeage laten zetten, sjoelen en waterballonnen kopen.

Dj Dylan Lintelo draaide belangeloos muziek. De hele buurt was uitgenodigd en het weer zat mee.

De actie werd afgetrapt met een ballonnenwedstrijd. Wie er gewonnen heeft is de vraag: de school wacht nog op de uitslag. Daarna begon de markt voor de kinderen. Ranja en het springkussen was gratis, alle andere activiteiten kostten één Vlashofbon.

Deze bonnen had de oudervereniging speciaal gemaakt en konden aan de kassa worden gekocht voor 50 eurocent. Op deze manier hoeven de kinderen niet met geld te werken.

Dankzij sponsors als Albert Heijn en Em-Té was de ranja gratis. Andere sponsors zorgden voor prijzen die te winnen waren met het spel 'raad het aantal knikkers'. Via de Wijkraad Noord kon de oudervereniging een springkussen en tafels goedkoop huren.

Reageer als eerste
Meer berichten