Foto: Stock

Zorgen KBO over communicatie gemeente

KBO Groenewoud maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen van de werkzaamheden die momenteel in deze wijk worden uitgevoerd. De ouderenbond vindt dat de communicatie van de gemeente Tilburg hierover naar de ouderen in Groenewoud beter moet.

Tilburg - Voorzitter Louis Melis van KBO Groenewoud heeft hierover op 11 augustus een e-mail aan de gemeente geschreven. "Helaas heeft die nog niet het fatsoen gehad hierop te reageren", zegt een teleurgestelde Melis.

In een bewonersbrief van 10 augustus jongstleden kondigt de gemeente een aantal werkzaamheden aan die mogelijk overlast kunnen brengen, in het bijzonder voor de bewoners van Groenewoud.

Deze week worden op de Stappegoorweg en de Berglandweg middengeleiders voor fietsers en voetgangers aangelegd. Hiermee moet de verkeersveiligheid worden verbeterd.

Het busverkeer (buslijn 1 en 2) rijdt tijdens deze werkzaamheden niet over de Berglandweg en de Stappegoorweg. De alternatieve route is te vinden op www.9292ov.nl, maar volgens Melis beschikken veel ouderen in de wijk niet over een internetverbinding.

Noodzaak

Melis zegt te begrijpen dat het noodzakelijk is om werkzaamheden uit te voeren, maar vindt dat de gemeente tekortschiet in de manier waarop ze de oudere inwoners van de wijk op de hoogte stelt van eventuele negatieve gevolgen van de werkzaamheden.

'U gaat ervan uit dat alle ouderen de benodigde informatie van internet kunnen halen, zodat ook zij inzicht kunnen krijgen over eventuele problemen', schrijft hij.

'Met name informatie over de inzet van busvervoer, waar vele ouderen van afhankelijk zijn, zou naar mijn mening veel duidelijker naar de bewoners moeten worden gecommuniceerd. Ik verzoek u om alle benodigde informatie uitgebreid aan de bewoners van onze wijk aan te reiken.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden