Logo stadsnieuws.nl


De Tilburgse Lex, beter bekend als The Boy Next Door (midden) met Fresh Coast (links) en Jody Bernal (rechts) bij Spinnin' Records, met hun eerste gouden plaat voor de megahit La Colegiala
De Tilburgse Lex, beter bekend als The Boy Next Door (midden) met Fresh Coast (links) en Jody Bernal (rechts) bij Spinnin' Records, met hun eerste gouden plaat voor de megahit La Colegiala (Foto: Justin Stolwijk)

The Boy Next Door; The Next Icon

Het begon met kinderfeestjes, bruiloften en carnaval in het buurthuis. Later draaide hij in de kelder van café Philip, soms voor maar 10 man. Nu is hij een volgeboekte DJ, eigenaar van een top-40 hit, heeft hij een kledinglijn en verschijnt hij aankomende vrijdag in het nieuwe programma van Veronica: 'The Next Icons'. Het leven van de Tilburgse Lex van Berkel, oftewel The Boy Next Door, gaat als een sneltrein.

Door Jacky Eickes

Tilburg - "Toen ik een jaar of 11 was, begon ik met draaien", vertelt Lex. "Ik mocht in de stad beginnen toen ik 18 was en via mijn buurman ben ik bij café Philip terecht gekomen. Soms draaide ik wel 14 uur per dag. Toen ik eigen producties ging maken, leerde ik steeds meer mensen uit de scene kennen, mijn netwerk werd groter en ik bouwde mijn naam op." Vorig jaar draaide hij regelmatig op grote festivals en clubs, tot het mega succes van La Colegiala – zijn hit met Jody Bernal en Fresh Coast - zijn hele wereld op zijn kop zette. "Mijn agenda is echt compleet ontploft."

Lex maakt met zijn team ondertussen ook nog Youtube-afleveringen. "Wij vonden het tof om te laten zien wat we buiten de boekingen om allemaal meemaken; het reizen, lange dagen, zware en korte nachten, maar wel altijd genieten." Zo kwam Veronica bij hem uit. Mede door YouTube en vooral het succes van La Colegiala zijn ze toen samen dit project gaan maken." Door La Colegiala ben ik gecast voor het programma. Zij laten ook de kanten van familie en vrienden en het gevoel achter de artiest zien. Het gaat heel tof worden en ik ben enorm trots om hier aan deel te mogen nemen."

In zijn drukke bestaan heeft Lex ook nog tijd om een eigen kledinglijn te runnen: Trammelant Clothing. "Mijn tourmanager en goede vriend Berry is een master in tekenen. Naast de standaard merchandise wilde ik meer. Het succes komt naar mijn mening vooral door de unieke stijl van onze shirts. Je ziet meteen dat het Trammelant is."

De geboren Tilburger heeft nog maar weinig tijd om zijn stadje in te gaan. "Tussen alle bedrijven door probeer ik wel nog snel een drankje te doen in bijvoorbeeld Cafe Philip. Ondanks alle drukte voelt het altijd wel goed om terug te komen. Ik zit veel in Amsterdam, Rotterdam, maar toch ben ik op mijn plek in Tilburg."

Ondanks dat alles in zijn handen goud lijkt te worden, heeft Lex wel nog dromen. "Ik hoop over 5 jaar internationaal te touren. Alles wat ik nu meemaak zorgt ervoor dat ik mijn bucketlist zo snel afstreep dat ik geen tijd heb om erbij stil te staan. Miljoenen plays, een gouden plaat, een eigen tv programma: ik hou het niet bij. Ik hoop vooral dat ik dit zo lang mogelijk mag blijven doen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox