Logo stadsnieuws.nl


Burgemeester Mark van Stappershoef gaf het commando voor de onthulling van de naam. foto: Kees van Boxtel
Burgemeester Mark van Stappershoef gaf het commando voor de onthulling van de naam. foto: Kees van Boxtel (Foto: Kees van Boxtel,)

Topdag modelvliegers op Mini Airport

Burgemeester Mark van Stappershoef gaf zondag het commando voor de onthulling van de naam van de vliegclub aan de vlieger van de modelhelikopter Cobra AH-1 F. Die trok het doek weg van het bord, waarop de naam verscheen: 'Mini Airport Nieuwkerk'.

Door Jan Loonen

Goirle - De Aalsedijk op Nieuwkerk in Goirle was zondag 24 september het toneel voor een modelvliegfeest.

"Het was een topdag", zegt voorzitter Piet Gelderblom, die tevreden terugkijkt op de 25e verjaardag van de club. "We waren de hele dag druk bezig. Iedereen was zeer content over het geboden programma. De burgemeester was ook aangenaam verrast over deze club in zijn gemeente. Ik schat dat er zo'n 500 bezoekers zijn geweest. We hadden natuurlijk ook prachtig weer."

Maarten Jacobs verzorgde een demonstratie met de Sharp Wind van Valenta. Een schitterend afgewerkte zwever met een spanwijdte van 340 centimeter die zeer sterk gebouwd is en daardoor uitermate geschikt is voor het vliegen in harde wind. Yuri van den Hooren van MVC Woerden ging demovliegen met een ASW 22 van Bouwdismodel. Verschillende soorten modelvliegtuigen zoals zweefvliegtuigen, motorvliegtuigen, helikopters, drones en meer lieten zien wat ze kunnen. Meer informatie op:

www.emvcnieuwkerk.nl

Meer berichten


Shopbox