Logo stadsnieuws.nl


De onthulling van de cruisefoto vond afgelopen vrijdag plaats. Gesteund door Kras, treden krasse senioren van vereniging "De Gouden Mix" op met hun theatervoorstelling
De onthulling van de cruisefoto vond afgelopen vrijdag plaats. Gesteund door Kras, treden krasse senioren van vereniging "De Gouden Mix" op met hun theatervoorstelling (Foto: Jacky Eickes)

Senioren op cruise door heel Europa

Al jaren steelt vereniging "De Gouden Mix" de show met de verschillende theatervoorstellingen, sketches, zang en dans. De senioren die optreden, hebben op die manier niet alleen een dagbesteding, maar ook amusement en leren zelfs van toneel. Vorige week vrijdag was de officiële onthulling van de foto met de cruiseboot, gesponsord door Kras. En hiermee ook de ondertekening van de sponsorovereenkomst.

Door Jacky Eickes

Tilburg - Op dit moment is "De Gouden Mix" druk bezig met het instuderen van de zesde muzikale theatershow. Deze gaat op 6 en 7 oktober 2017 in première. Deze show met de titel "Kras op cruise" speelt zich af op het voordek van een cruiseboot met direct zicht op de brug en toegangen naar de diverse dekken en de hutten. De reis voert het gezelschap langs West- en Zuid-Europese landen met vertrek vanuit Nederland, waarbij vervolgens de landen België, Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland worden aangedaan.

Er werd tijdens de gezellige middag vorige week, onder andere een korte preview gegeven van het optreden en de scheepsbel werd geluid. Vereniging "De Gouden Mix" stelt zich ten doel om muziektheater te brengen voor en door enthousiaste senioren. Het is amusement voor senioren, zoals bewoners van zorginstellingen, KBO's, Zonnebloem afdelingen in de wijde omgeving van Tilburg. Naast een gezellige middag voor de bezoekers, heeft die vaak ook een therapeutisch effect. Senioren gaan om met gelijkgestemden en komen hun huis uit. Uitvoeringen van "De Gouden Mix" vinden plaats op vrijdagmiddag.

Het opzetten van een vereniging voor en door senioren, is begonnen met Katy Rockx, die rond 2000 van een vakantie in Australië terugkwam. Zij bezocht daar een revue waarin de oorlogsjaren in herinnering werden gebracht door middel van sketches, zang en dans. Het enthousiasme hierover bracht haar op het idee ook in en rond Tilburg zo'n programma op te zetten. Samen met Chris Nijkamp en Marius van Herwaarden werd een bestuur gevormd. Daarna kon worden begonnen met het oprichten van een vereniging, het benaderen van een tekstschrijver en sponsoren.

Het bonte gezelschap zorgt vanaf 6 en 7 oktober voor de nodige verwikkelingen en gedoe, jaloezie, kleine ergernissen, hilarische taferelen enzovoorts.

In deze voorstelling zijn een 40-tal liedjes opgenomen, die vrijwel allemaal wel bekend zijn. Vele ervan kunnen worden meegezongen. Hiermee wordt weer ingestoken op de interactie tussen publiek en spelers. Het genre van de liedjes is zeer gevarieerd: van rasechte meezingers tot opera. Het zit er allemaal in.

Meer berichten


Shopbox