Logo stadsnieuws.nl


Gemeente Goirle verbiedt feest Hells Angels komend weekend

Hells Angels Motorcycle Club Brabant mag geen supportparty houden in de gemeente Goirle. Burgemeester Mark van Stappershoef verbiedt het feest omdat er geen evenementenvergunning is aangevraagd. Dit is verplicht volgens de APV.

Goirle - Het feest van de Hells Angels zou komend weekend gehouden worden. Dit bleek uit de aankondiging die de politie op internet had gevonden. De organisator had echter geen vergunning voor dit evenement aangevraagd, ook niet toen hij daar nadrukkelijk op gewezen werd. "Hij wenste geen openheid van zaken te geven over de plannen en over het aantal mensen dat hij verwachtte. Hierdoor werd duidelijk dat hij niet wilde meewerken", aldus de burgemeester. "Dus is hem gelast het feest af te blazen. Als het feest toch nog zou doorgaan, zullen we passende maatregelen nemen. De organisator draait dan op voor de kosten. Inmiddels heeft hij hier gehoor aan gegeven en het feest afgelast."

Wet- en regelgeving gelden voor iedereen, ook voor motorclubs als de Hells Angels, die veelvuldig in verband gebracht worden met criminele activiteiten. De gemeente Goirle wil samen met haar overheidspartners de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld aanpakken. Speerpunten hierin zijn bestrijding van hennepteelt, synthetische drugs en wapenbezit. In de integrale aanpak worden naast strafrecht ook bestuurs- en belastingrecht ingezet. Dankzij deze integrale aanpak is de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit groter.

Meer berichten


Shopbox