Logo stadsnieuws.nl


Corry Schilder-Van Gestel bestiert al 30 jaar haar winkel Pinkeltje in de garage van haar huis aan de Muldersweg in Goirle.
Corry Schilder-Van Gestel bestiert al 30 jaar haar winkel Pinkeltje in de garage van haar huis aan de Muldersweg in Goirle.

Pinkeltje Speelgoed al 30 jaar actief in Goirle

Deze maand viert Corry Schilder-Van Gestel het 30-jarig bestaan van haar speelgoedwinkel. Zij noemde haar winkeltje naar het personage Pinkeltje uit de kinderboekenreeks van Dick Laan. Vanwege dit jubileum biedt zij de hele maand oktober 30 procent korting op alle spulletjes in de winkel aan de Muldersweg. In haar winkel staat gebruikt speelgoed van de eerste eigenaar.

Door Jan Loonen

Goirle - "Het begon 30 jaar geleden als een uit de hand gelopen hobby. Eerst verkocht ik de spulletjes in huis op de eerste verdieping, maar dat vond mijn man Cees hinderlijk en hij heeft toen een winkel gemaakt in de garage van ons huis aan de Muldersweg. Daar verkoop ik nog steeds met veel plezier gebruikt speelgoed van goede kwaliteit."

"Het winkeltje is mijn liefhebberij en ik neem graag de tijd voor mijn klanten, die ook van buiten Goirle komen. Ik mag gerust zeggen dat ik een unieke winkel heb, wat ook blijkt uit het feit dat ik de zaak al 30 jaar run. Vanwege het jubileum geef ik de hele maand oktober 30 procent korting."

Pinkeltje Speelgoed is vijf dagen per week open van 9.00 tot 11.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. Op vrijdagavond is de winkel extra open van 19.00 tot 20.00 uur. Op zondag en maandag is de winkel gesloten.
De winkel is te vinden aan de Muldersweg 34 in Goirle aan de achterkant. Via de doorgang aan de Muldersweg zijn er verwijsbordjes. De winkel is telefonisch bereikbaar onder nummer 013 5345666.

Pinkeltje

Pinkeltje is een kinderboekenreeks van de Nederlandse schrijver Dick Laan met in de hoofdrol het gelijknamige personage. Het eerste boek, De avonturen van Pinkeltje, verscheen in 1939. Dick Laan schreef in totaal 29 boeken, waarvan er vier pas verschenen na de dood van Laan in 1973. De illustraties in deze boeken zijn van de hand van Rein van Looy. In 1978 verscheen de speelfilm Pinkeltje. (bron Wikipedia)

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox