Logo stadsnieuws.nl


De Tilburgse beiaardier Carl Van Eyndhoven draagt samen met Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg zorg voor de uitvoering van de drie werken die Jan van Dijk schreef voor harmonieorkest en beiaard. De beiaardier speelt, anders dan normaal, op een mobiele beiaard.
De Tilburgse beiaardier Carl Van Eyndhoven draagt samen met Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg zorg voor de uitvoering van de drie werken die Jan van Dijk schreef voor harmonieorkest en beiaard. De beiaardier speelt, anders dan normaal, op een mobiele beiaard.

Drie generaties Tilburgse Muziek

Tilburgse muzikanten maken op 7 oktober een reis door de tijd op basis van drie opeenvolgende generaties Tilburgse muziekmakers. Dit gebeurt in Factorium ter afsluiting van het 50-jarig jubileum van de Tilburgse beiaard.

Tilburg - De muzikanten brengen muziek met werken voor beiaard en harmonieorkest in het middelpunt. Om te beginnen muziek van de gebroeders Kessels, dan in het midden muziek van de componist Jan van Dijk en tenslotte muziek van een leerling van Jan van Dijk, de componist Henk Stoop.

De vorig jaar overleden componist Jan van Dijk verdient hier speciale vermelding vanwege zijn verdienste voor de Tilburgse beiaardmuziek. Zoals de drie werken die hij schreef voor harmonieorkest en beiaard en die op 7 oktober ten gehore worden gebracht. De Tilburgse beiaardier Carl Van Eyndhoven draagt samen met Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg zorg voor de uitvoering. De beiaardier speelt, anders dan normaal, op een mobiele beiaard.

Muziek van de gebroeders Kessels wordt zowel door Koninklijke Harmonie Orpheus o.l.v. Hardy Mertens als ook door het bekende Kessels Saxofoonkwartet tot klinken gebracht. Het Tilburgse blaastrio F3 neemt behalve muziek van Jan van Dijk ook de nieuwe muziek voor beiaard en blaastrio van de componist Henk Stoop voor zijn rekening.

Tenslotte is er een solist te beluisteren: beiaardier Koen Van Assche, die zijn eigen Bronzen Piano bespeelt. Voor nadere kennismaking met de mobiele beiaard, ook wel Bronzen Piano genoemd, is voor het concert een Meet&Greet met Koen Van Assche. Op initiatief van de Stichting Vrienden van de Tilburgse beiaard wordt op 8 oktober een lezing gehouden met sprekers Jan den Ouden, auteur van Hernieuwde Ontmoetingen met Jan van Dijk, en Carl Van Eyndhoven, jarenlang uitvoerder van diens beiaardmuziek.

City Bells

Het concert op 7 oktober, met de naam City Bells, begint om 20.00 uur bij Factorium. Uitvoerenden zijn Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg o.l.v. Hardy Mertens, Carl Van Eyndhoven, beiaard, Kessels Saxofoonkwartet, Tilburgs Blaastrio F3 en Koen Van Assche, beiaard.

Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.khorpheus.nl. Studenten, kinderen onder de 18 en mensen boven de 65 betalen 7,50 euro.

De Meet&Greet met laatstgenoemde is van 19.15 tot 19.45 uur. De lezing op 8 oktober is om 16.00 uur bij de Schouwburg.

Op vrijdag 6 oktober speelt om 17.00 uur gastbeiaardier Rien Donkersloot en op zondag 8 oktober om 15.00 uur Koen Van Assche.

Meer berichten


Shopbox