Logo stadsnieuws.nl


Mensen die interesse hebben om mee te helpen aan dit evenement en hun handjes graag uit willen steken, kunnen mailen naar ginakipoyi@hotmail.com.
Mensen die interesse hebben om mee te helpen aan dit evenement en hun handjes graag uit willen steken, kunnen mailen naar ginakipoyi@hotmail.com. (Foto: Jacky Eickes)

"Samen strijden tegen rotziekte"

De 27-jarige Gina Rijnen-Kipoyi verloor al meerdere mensen aan kanker. Daarom wil ze volgend jaar een Samenloop voor Hoop tegen kanker proberen te realiseren in Moergestel. "Ik wil stilstaan bij de ziekte. Het is voor mij echt een droom deze loop waar te maken. Maar ik kan het niet alleen, ik heb vrijwilligers nodig."

Door Jacky Eickes

Moergestel - Op jonge leeftijd had Gina nog weinig besef van het woord en de ziekte kanker. "Ik wist wel dat het vreselijks was, maar de betekenis ervan kende ik niet. Tot ik op mijn vijftiende mijn tante Bep aan kanker verloor. Het ene moment zaten we aan de keukentafel met een kopje thee, het volgende moment kregen we het nieuws te horen dat ze ziek was." Niet veel later verloor Gina haar tante.

"Twee jaar later, toen ik zeventien was, overleed mijn oma aan darmkanker. Weer twee jaar later verloor mijn moeder haar beste vriend. Hij had longkanker. Dat dit echt een rotziekte was begon ik me meer en meer te realiseren." Iedereen die Gina kent, weet dat ze een gevoelsmens is. En op dat gevoel bouwt ze. "Het breekt mijn hart dat er dagelijks mensen zijn die tegen deze ziekte strijden. Het leven is soms zo oneerlijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die de strijd winnen. Dat wil ik behouden en daar wil ik ook aan bijdragen."

Ze besloot dat ze iets moest doen en dat ze zich moest gaan inzetten, zodat er meer geld vrijkomt voor onderzoeken. Daarom heeft ze besloten 'Samenloop voor Hoop' te organiseren voor de KWF kankerbestrijding. Het evenement is geschikt voor jong en oud. Op het eind van de avond komt er een kaarsenceremonie. Dit is een moment waarop de overleden mensen herdacht worden en mensen die strijden tegen de ziekte een hart onder de riemen krijgen.

"Maar ik kan dit niet helemaal alleen opzetten. Ik zoek mensen die dit samen met mij willen organiseren en dit tot een groot succes willen brengen." Om de Loop te laten slagen, heeft Gina minstens tien vrijwilligers nodig, die het event met haar van A tot Z willen neerzetten. "Ik hoop voldoende mensen te vinden die samen met mij deze uitdaging aan willen gaan. Samen kunnen we zoveel moois bereiken."

Mensen die interesse hebben om mee te helpen aan dit evenement en hun handjes graag uit willen steken, kunnen mailen naar ginakipoyi@hotmail.com.

 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox