Logo stadsnieuws.nl


Informatieavond orgaandonatie in ETZ TweeSteden op 31 oktober

De commissie Orgaan- en Weefseldonatie van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) houdt dinsdag 31 oktober een informatieavond over orgaan- en weefseldonatie, met als titel ‘Het dilemma: de juiste keuze’. Tijdens deze avond wordt ingegaan op de informatie die nodig is om tot een weloverwogen beslissing te komen bij een donatievraag.

TILBURG  - Iedereen kan ermee te maken krijgen: je partner of familielid kan na opname op de Intensive Care komen te overlijden en vervolgens komt de vraag over wel of geen orgaan- of weefseldonatie op. Op een emotioneel moment wordt gevraagd om een moeilijke keuze te maken. Tijdens de informatieavond krijgen deelnemers informatie en handvatten om tot een weloverwogen beslissing te komen.

Programma
Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in het Auditorium van locatie Tweesteden (Dr. Deelenlaan 5 in Tilburg). Het programma wordt om 19.00 uur geopend door neuroloog Mariëlle Wohlgemuth. Zij behandelt een casus, waarin het traject van IC-opname tot donatieprocedure aan bod komt. Marloes Witjes, onderzoeker aan de Radboud Universiteit, gaat in op de factoren die nabestaanden beïnvloeden bij hun keuzes. Onderzoeker morele counseling Jack de Groot neemt de toehoorders mee in de besluitvorming door nabestaanden bij potentiële orgaandonatie. Tot slot komen nabestaanden zelf aan het woord, die vertellen over hun ervaringen en keuzes.
De avond eindigt om 21.45 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan tot 23 oktober via donatiecoordinator@etz.nl.
 

Meer berichten


Shopbox