Logo stadsnieuws.nl


De zanger Danny van Veldhuizen heeft de looks en stem van Jim Morrison.
De zanger Danny van Veldhuizen heeft de looks en stem van Jim Morrison.

The Doors in Concert op Heyhoef-Backstage

Heyhoef-Backstage opent zaterdag 14 oktober om 20.00 uur haar deuren voor The Doors in Concert. Deze bekroonde tributeband uit Rotterdam is in alle opzichten een ware gelijkenis met de legendarische band uit eind jaren 60 met icoon Jim Morrison als middelpunt. De bandleden maken zelfs gebruik van dezelfde gear en instrumenten die zo kenmerkend waren voor The Doors.

Tilburg - The Doors waren berucht vanwege hun energieke en onvoorspelbare liveshows, vooral door de charismatische Jim Morrison. The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band eind jaren 60 met nummers als 'Light my Fire', 'Love her Madly', 'L.A. Woman' en 'Riders on the Storm'.

De zanger Danny van Veldhuizen heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist Willem Vonhof vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist Jim Zwinselman speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer Bobby Baudoin kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, door het gebruik van oude Fenderversterkers en originele microfoons.

"Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen", aldus de tributeband. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd's van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.

Deze Doors Tribute band staat in Europa bekend als de meest authentieke en muzikaal gelijkende band met de originele Doors die eind jaren 60 begin '70 furore vierden met Jim Morrison als grote iconische zanger, dichter, showman en enfant terrible. Er zijn een aantal van dit soort bands in Europa, maar dit gezelschap weet de viermansformatie op velerlei gebied te evenaren qua sound, spel, zang, gitaar en vooral de fenomenale identieke typerende orgelgeluid wat zo kenmerkend was voor het Doors-geluid. Ook de show en de stagepresentatie spreekt tot de verbeelding. Niet alleen muzikaal waan je je bij een replay van een Doors-show aanwezig te zijn. Je hoeft je ogen dus niet dicht te doen, want alle vier deze jongens hebben ook nog eens de perfecte looks om je te verbeelden in een duistere Los Angeles muziekclub aanwezig te zijn. Daarnaast is de belichting, decoratie en showopbouw zoals we die nog kennen van de nog steeds in omgang zijnde filmbeelden van de Doors concerten.

The Doors in Concert staat garant voor een herbelevenis voor degenen die met The Doors-muziek zijn opgegroeid, maar ook voor de jonge generaties die het gevoel uit de seventies en de impact van een Doors-concert eens willen ondervinden.

Support door gitaristenduo

Gitaristenduo Theo van Niel jr. en Filip Schrijver staan in het voorprogramma van The Doors in Concert.

Een van Nederlands meestbelovende nieuwe jonge electricgitaar duo's zal een try-out optreden verzorgen voorafgaand aan 'The Doors in Concert'. Theo van Niel (o.a. Blues Hunters/Mojo Man) en Filip Schrijver (Funky Organizers/Kytopia) vormen dan samen voor het eerst een duo.

Theo bespeelde al eens ooit het Heyhoef-Backstagepodium met de band Mojo Man en maakt toen al enorme indruk met zijn majestueuze spel, waarin de gelijkenis opgaat met grootheden als Steve Vai, Joe Satriani en Phil Manzanera.

Theo heeft nog maar net een solo album 'Practised Bravado' uitgebracht met exclusief repertoire en heeft daarmee lovende recensies ontvangen vanuit de vakpers. Van dit album zal het merendeel van de nummers gespeeld worden. Gitaarfreaks die van supersnel snarenwerk houden zullen hiervan smullen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox