Logo stadsnieuws.nl


Gert-Jan van Beers stapte vier jaar geleden binnen bij Ink and Art Company om zijn ouders samen met de Hasseltse kapel op zijn borst te laten vereeuwigen.
Gert-Jan van Beers stapte vier jaar geleden binnen bij Ink and Art Company om zijn ouders samen met de Hasseltse kapel op zijn borst te laten vereeuwigen.

Tattoo Hasseltse Kapel op hart

De Tilburgse Gert-Jan van Beers draagt zijn ouders letterlijk op zijn hart. Vier jaar geleden liet hij hun portretten én de Hasseltse Kapel op zijn borst tatoeëren. "Het gezin van mijn moeder en mijn grootvader woonden aan het Hasseltplein. Daar kwam ik veel en daar gingen we ook naar de kapel", vertelt Gert-Jan.

Door Jacky Eickes

Tilburg - De 48-jarige Gert-Jan van Beers stapte vier jaar geleden binnen bij Ink and Art Company. Dat hij zijn ouders samen met de Hasseltse kapel op zijn borst liet vereeuwigen heeft alles te maken met het feit dat veel plezierige herinneringen aan hen, maar ook aan zijn grootouders zijn gekoppeld aan de Hasseltse kapel. Het gezin van zijn moeder en ook zijn grootvader Harry Villevoye woonden aan het Hasseltplein op huisnummer 13.

Hij liet ter hoogte van zijn hart een afbeelding van de Hasseltse kapel tatoeëren. Links en rechts van het Tilburgse monument staan portretten van zijn ouders Gerrit en Lies van Beers-Villevoye. "Voor mij is dit een mooie herinnering aan mijn ouders", motiveert Gert-Jan.

Er zijn nog steeds op zijn minst drie momenten in het jaar waarop de Tilburger de Hasseltse kapel bezoekt. Als medewerker van de Diamantgroep is hij betrokken bij het onderhoud van het plantsoen rond het voor Tilburg zo belangrijke monument. Dit doet hij twee keer per jaar.

De kapel herinnert aan de in Tilburg zeer sterke volkscultuur rond Maria en het is tevens het oudste monument van de stad Tilburg. Elke meimaand komt Gert-Jan van Beers naar de Hasseltse kapel om voor zijn ouders en grootouders kaarsjes op te steken.

Vier jaar geleden overleed zijn moeder. Toen liet hij de tatoeage van de Hasseltse kapel op zijn borst ter hoogte van zijn hart plaatsen door Lilien Dekkers van de Ink and Art Company. Het kunstwerk kostte de tatoeëerder twaalf uur werk.

Gert-Jan van Beers moest er drie keer voor terugkomen. Hij zegt erg blij te zijn met de tatoeage omdat die hem altijd herinnert aan zijn geliefde ouders en zijn geliefde Hasseltse kapel. Wat hem ook ontroert is dat mensen die hij de tatoeage laat zien, heel positief reageren op het emotionele souvenir.

Maria is op 7 oktober vereerd met een viering in de kapel en op 12 oktober is er een lichtjesprocessie in samenwerking met zorgcentrum de Hazelaar, Jong Nederland, jongeren van de Mandala en diverse gildes uit Tilburg.

De processie is op 12 oktober om 19.00 uur vanaf de Hazelaar. Ook worden er culturele activiteiten georganiseerd om Maria te eren, zoals een filmavond en een klassiek concert. De activiteiten staan vermeld op:

www.hasseltsekapel.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox