Logo stadsnieuws.nl


Tayfun Ozcan heeft door hard werken een bestaan als fullprof verwezenlijkt: “Als ik niet was gaan kickboksen en deze carrière niet had opgebouwd, zou ik waarschijnlijk in de criminaliteit terecht zijn gekomen. De sport heeft mijn leven gelukkig de goede richting gegeven.” Onlangs kroonde hij zichzelf tot winnaar van de Enfusion League (foto: Jos Erkens)
Tayfun Ozcan heeft door hard werken een bestaan als fullprof verwezenlijkt: “Als ik niet was gaan kickboksen en deze carrière niet had opgebouwd, zou ik waarschijnlijk in de criminaliteit terecht zijn gekomen. De sport heeft mijn leven gelukkig de goede richting gegeven.” Onlangs kroonde hij zichzelf tot winnaar van de Enfusion League (foto: Jos Erkens) (Foto: Jos Erkens)

Ozcan: "Souwer gaat spijt krijgen"

Kickbokser Tayfun Ozcan uit Tilburg timmert stevig aan de weg. Hij werd in 2015 Enfusion-wereldkampioen kickboksen in de klasse tot 72,5 kilogram. Vorige week zaterdag schreef de 26-jarige topsporter met de bijnaam 'Turkish Turbine' de Enfusion League op zijn naam. Op 11 november vecht hij in Amsterdam om een deelnameticket voor een 100.000-dollar-toernooi in Abu Dabi. In februari 2018 verdedigt hij zijn wereldtitel tegen de Nederlandse ervaren rot Andy Souwer. "Souwer heeft mij uitgedaagd, maar zal na afloop wensen dat 'ie gepensioneerd was gebleven."

Door Ron van Kuijk

Tilburg - De reeks van vijf wedstrijden in de Enfusion League eindigde met een climax in Antwerpen. Ozcan had eerder drie keer gewonnen en verloor één partij omdat hij moest opgeven vanwege een scheenblessure. "Daardoor kon het in de slotwedstrijd nog alle kanten op. Mijn tegenstander Redouan Laarkoubi uit Den Haag kon bij winst op mij ook nog eerste worden. Het was dus heel spannend. Maar mijn voorbereiding verliep prima en de wedstrijd nog beter. Binnen één minuut won ik op knock-out."

Het enthousiasme bij de 6000 toeschouwers, waaronder heel veel fans van Tayfun en ook lokale sponsors zoals garagehouder Bas van Empel uit de Nijverstraat – de buurt waar de 'Turkish Turbine' opgroeide - , was groot. "We hebben flink feest gevierd. Het prijzengeld was natuurlijk ook interessant. Mijn carrière ontwikkelt zich dermate dat ik nu echt van de sport kan leven. Dat is een voorrecht. Nu wil ik doorstoten. Ik heb mijn zinnen gezet op dat Final 8-toernooi in Abu Dabi. Daar staat 100.000 dollar op het spel. Op 11 november vecht ik tijdens Enfusion Amsterdam tegen de Thai Patchaiyo. Ik ben nu 26 en word alleen nog maar beter. Ik heb mijn zinnen ook gezet op het wereldkampioenschap in de klasse -70. Daar moet ik zelf de huidige kampioen voor uitdagen. Die wedstrijd zou eventueel eind 2018 op mijn programma kunnen staan."

In februari 2018 verdedigt de Tilburger met Turkse roots zijn wereldtitel tegen Andy Souwer tijdens het Ringfight Promotions Event in Eindhoven. Ozcan heeft er nu al zin in: "Ik ben nu sinds 2015 wereldkampioen. Eerdere uitdagers haakten steeds op het laatste moment af. Souwer was eigenlijk al met kickbokspensioen maar wil mij nu blijkbaar nog een lesje leren. Vroeger keek ik altijd tegen hem op, maar nu hij mijn tegenstander is, wil ik hem natuurlijk opvreten. Souwer is een slimme vechter, maar ik ga winnen: na afloop zal hij wensen dat 'ie met pensioen was gebleven. Die wereldtitel in de klasse -72,5 kilo blijft voor mij. Souwer gaat echt spijt krijgen van zijn laatste kickbokskunstje."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox