Logo stadsnieuws.nl


Renee van der Pluijm van ‘Studio Plumeau’ in een van de mede door haar gestylde én schoongemaakte interieurs’
Renee van der Pluijm van ‘Studio Plumeau’ in een van de mede door haar gestylde én schoongemaakte interieurs’ (Foto: Ron van Kuijk)

Ken je het? Je hebt een baan, maar het knaagt!

TILBURG - Het leven is te kort om in een slechte baan te blijven hangen! Ken je het? Je hebt een baan, je gaat naar je werk, maar het knaagt. En op zeker moment vraag je je af: doe ik nog de dingen die ik doen moet? Het vraagt moed om die vraag te beantwoorden. Dat heeft Renee van der Pluijm aan den lijve ondervonden. Zij koos ervoor om mee te doen in een loopbaantraject bij De Krachtcentrale 013.

Door Ron van Kuijk

In Stadsnieuws vertelt ze haar verhaal. Renee raakte haar baan kwijt, maar was dat niet eigenlijk een geluk bij een ongeluk? "Door boventalligheid raakte ik mijn baan kwijt. Ik had net een burn-out gehad, het werk paste niet bij me, ik voelde me niet thuis in de organisatie. Nu kan ik zeggen: mijn baanverlies was een 'blessing in disguise', maar daar is een heel proces aan vooraf gegaan."

In 2016 meldde Renee zich aan voor een loopbaantraject bij De Krachtcentrale 013. "Door het ontslag was ik mezelf en de weg even kwijt. Ik had hulp nodig om weer de juiste koers te vinden. Ik dacht dat ik de enige was, maar dat bleek niet het geval. Dat was al een feest van herkenning. In de training wordt methodisch gewerkt aan loopbaanthema's en het is ook de uitwisseling met de anderen die voor mij het verschil maakte. De Krachtcentrale baseert haar werkwijze op de positieve psychologie. Er wordt gekeken naar sterke kanten en van daaruit bouw je verder."

Het vaste ritme was voor Renee erg effectief. "Maar het belangrijkste voor mij was de positieve sturing door de trainers, zij leidden mij met zachte hand uit mijn comfortzone. Ik leerde weer contact maken met mijn échte droom en drijfveren: interieurstyling, omgaan met mensen, van toegevoegde waarde zijn voor anderen, onafhankelijk zijn."

Inmiddels heeft Renee een prachtig palet waarmee ze haar brood verdient. Ze combineert zelfstandig ondernemerschap met een betaalde baan als administratief medewerker bij taalschool Delken en Boot. Met 'Studio Plumeau' biedt ze schoonmaak- en ondersteunende diensten aan. Daarnaast runt ze samen met collega Diënne 'BDR Styling'. Samen (re-)stylen ze woningen en zakelijke ruimtes.

Meer berichten
Shopbox