Logo stadsnieuws.nl


Wethouder Erik de Ridder en Marcel Timmermans forceerden samen de papieren deur van de winkel in het pand van de Technische Unie.
Wethouder Erik de Ridder en Marcel Timmermans forceerden samen de papieren deur van de winkel in het pand van de Technische Unie.

Bouw en Energiewinkel THUISbij voor verduurzaamheid geopend

Op de Dag van de Duurzaamheid is de nieuwe Bouw en Energiewinkel THUISbij in Tilburg open voor publiek. Mensen die hun woning willen verduurzamen evenals bedrijven uit de bouwkolom, kunnen voortaan bij THUISbij terecht voor inspiratie, advies en installatie van duurzame oplossingen.

Door Jan Loonen

Tilburg - THUISbij is een initiatief van Raab Karcher (groothandel bouwmaterialen), Technische Unie (groothandel installatiematerialen) en haar consumentenplatform Thuiscomfort.nl, en het in Tilburg gevestigde Innozaam (advies en realisatie voor duurzaam wonen). Die laatste neemt ook de bemensing van het nieuwe duurzaamheidscentrum voor haar rekening. Het centrum wordt georganiseerd en betaald door marktpartijen, zonder steun van gemeente of provincie. Het is een project gedragen door lokale ondernemers die samen een innovatief centrum willen beginnen.

Wethouder de Ridder: "Verduurzamen gaat niet vanzelf. Marktpartijen zijn keihard nodig om de consument in beweging te krijgen. Inspireer elkaar en doe het samen. Als overheid willen we graag bij het initiatief aansluiten om de duurzaamheidsgedachte verder te verspreiden. We willen inzetten op een pop-upachtige versie van dit centrum, waarmee we door heel Tilburg en de regio Hart van Brabant lokale initiatieven kunnen versterken. Waarbij we energiecorporaties, buurtorganisaties en projecten rond Nul-op-de-Meter kunnen ondersteunen met advies en voorbeelden aan bewoners. Als gemeente kijken we uit naar de samenwerking met de achterliggende partijen achter het initiatief en gaan in gesprek hoe we elkaar kunnen versterken."

In Bouw en Energiewinkel THUISbij aan de Doctor Anton Philipsweg in Tilburg worden voortaan duurzame oplossingen getoond als warmtepompen, zonnepanelen, lage temperatuur-verwarming en isolatie. Leveranciers als Gira, Jaga, Kingspan, Nefit en Philips leverden hieraan hun bijdrage.

THUISbij wil een aanspreekpunt zijn voor inwoners van de regio Hart van Brabant op het gebied van financiering, subsidieregelingen, bouw en renovatie en verduurzaming.

Innozaam streeft naar Nul-op-de-Meter voor iedereen. Meer comfort zonder energiekosten. Op onafhankelijke wijze biedt Innozaam gebundelde deskundigheid en soevereiniteit doordat alle technologische kennis van haar leden voorhanden zijn.

Meer berichten
Shopbox