Logo stadsnieuws.nl


TRB-RES is dringend op zoek naar zweminstructeurs (ook assistenten) voor de zwemlessen van de Tilburgse vereniging. Voor meer informatie en/of aanmelding kan men mailen naar zwemles@trb-res.nl. Vrijwilligers voor andere disciplines binnen TRB-RES zijn ook van harte welkom.
TRB-RES is dringend op zoek naar zweminstructeurs (ook assistenten) voor de zwemlessen van de Tilburgse vereniging. Voor meer informatie en/of aanmelding kan men mailen naar zwemles@trb-res.nl. Vrijwilligers voor andere disciplines binnen TRB-RES zijn ook van harte welkom.

TRB-RES wil niet kopje onder gaan

TILBURG - Zwemsportvereniging TRB-RES uit Tilburg kampt met een nijpend tekort aan instructeurs met betrekking tot de zwemlessen. Werving binnen de vereniging werpt helaas geen vruchten af, waardoor de bestuurders van de club met de handen in het haar zitten. Voor de herfstvakantie moesten de zwemlessen van de donderdag zelfs worden gecanceld.

Door Ron van Kuijk

TRB-RES is daarom met spoed op zoek naar gediplomeerde vrijwillige zweminstructeurs die zwemles willen geven aan kinderen en/of volwassenen. Het gaat met name om de donderdaglessen van 18.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 12.00 tot 14.45 uur en op zondag van 8.00 tot 10.00. De beloning bestaat uit heel veel blije gezichten met een diploma en aan het eind van ieder seizoen een vrijwilligersvergoeding. Ook instructeurs zonder diploma zijn van harte welkom om als assistent aan de slag te gaan.

"Onze hoogste prioriteit ligt momenteel bij het vinden van instructeurs voor de zwemlessen," aldus Karin Cranenburg van TRB-RES. "De interesse voor zwemles groeit enorm. Dat is hartstikke mooi, maar door het gebrek aan voldoende instructeurs staan onze lessen onder druk en hebben we daarnaast ook nog een wachtlijst waar 200 kinderen op staan die graag willen starten. Er zit wel wat verloop in, maar iedere periode kunnen we hooguit 30 kinderen laten starten, dus dat betekent dat de wachttijd momenteel rond de 1,5 jaar ligt. In de categorie 10 tot en met 18 jaar en volwassenen is die wachttijd nog hoger."

Bij TRB-RES wordt er gezwommen via de KNZB-Supperspettermethode. Cranenburg daarover: "Aan het eind daarvan ben je in het bezit van diploma A, B en C en nog wat extra. Natuurlijk hopen wij dat de kinderen daarna verder gaan met de zwemsport binnen onze vereniging,. Daarvoor werken wij met de Sterrenplan-module waarbij ze in een periode van negen weken kennismaken met alle zwemdisciplines binnen TRB-RES zoals bijvoorbeeld reddend zwemmen, waterpolo, wedstrijdzwemmen en snorkelen. Het is namelijk heel belangrijk dat kinderen blijven zwemmen na het behalen van hun diploma om zo hun vaardigheden up to date te houden. Momenteel stroomt zo'n 25% van de kinderen die hun diploma's bij ons behaald hebben door naar een lidmaatschap binnen de club. Dat is een mooie score."

Terug naar de roep op zweminstructeurs. Cranenburg hoopt dat zich snel belangstellenden melden: "Met of zonder diploma. Wie zijn papieren als instructeur wil halen, kan dat via TRB-RES doen. Wij betalen dan de opleidingskosten op voorwaarde dat je bij ons aan de slag gaat natuurlijk.

Meer berichten
Shopbox