Logo stadsnieuws.nl


Het boek 'Van toen tot nu' van wijlen Harrie Simons (alias Harrie de Brabander en bekend van het Brabant Duo) wordt aan het eind van dit jaar uitgebracht. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar: boekvantoentotnu@gmail.com.
Het boek 'Van toen tot nu' van wijlen Harrie Simons (alias Harrie de Brabander en bekend van het Brabant Duo) wordt aan het eind van dit jaar uitgebracht. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie mailen naar: boekvantoentotnu@gmail.com.

'Harrie de Brabander' in boekvorm

De Tilburge muzikant Harrie Simons overleed op 20 september door hartfalen. Hij was bekend als Harrie de Brabander en van het Brabant Duo. De Tilburger was bezig met zijn levensverhaal. Zoon en grafisch ontwerper Cas Simons wil dat boek nu alsnog uitgeven.

Door Ron van Kuijk

Tilburg - Nieuws over Simons was ook de afgelopen jaren nog regelmatig te vinden in de kolommen van deze krant. Vandaar ook dat het de redactie van Stadsnieuws en ook Cas passend leek om een laatste artikel aan hem te wijden." Cas daarover: "Ik weet zeker dat hij dat heel mooi had gevonden. Mijn vader was immers best trots op wat hij bereikt had, met name in de muziek. En terecht. Bovendien kende hij echt heel veel mensen in Tilburg en omdat we bewust geen rouwadvertentie hebben geplaatst, is dit toch een mooie manier om iedereen te informeren. Hij is overleden aan een slecht functionerend hart. In de laatste maanden werkte dat nog maar voor tien procent."

Cas Simons vertelt verder: "Mijn vader heeft in zijn laatste jaren een boek geschreven. In 'Van toen tot nu' beschrijft hij de ups en downs van zijn leven op geheel eigen wijze, soms ook in plat Tilburgs. Op dit moment ben ik het aan het vormgeven en wil ik het in een beperkte oplage gaan uitgeven. Rode draad is zijn leven in de muziek en de vele orkestjes waar hij deel van uitmaakte. Als kleine jongen zat hij al achter het drumstel in het café van zijn moeder. Daarna speelde hij onder meer in De Spelende Cowboys, John and his Quartet, Les Copains, Ba-He-Na Trio, Trio Cees de Nijs, Brabant Trio en het Brabant Duo. De laatste jaren keerde hij weer terug als deejay/zanger Harrie de Brabander (gericht op ouderen). Het boek bevat veel anekdotes en verhaalt ook over het Tilburg waar hij opgroeide. Hij heeft het boek gelukkig af kunnen maken waarbij ik hem ook aangemoedigd heb. Ik heb hem beloofd dat ik er een echt boek van zou maken. Dat gaat lukken. Zeker weten dat pa er trots op is."

Anekdote uit het boek
"Eén van die meisjes zag mij wel zitten en naargelang de avond vorderde stonden we flink te vrijen op de dansvloer. Ik vroeg zo aan de barkeeper wat ie van dat meisje vond, waarop hij zei; 'Alléz, das unne schone knul, hè!'. John die zat al te schateren van het lachen, en hij had het eerder door dan ik, maar we waren terecht gekomen in een travestietenbar. Ik had echt geen verschil gezien, en we namen toen kort daarop maar gauw de benen. We waren weer een ervaring rijker en we zouden het in Tilburg tegen niemand vertellen, maar in een mum van tijd wist iedereen het. En wat hebben we hier later nog vaak om gelachen."

Meer berichten
Shopbox