Logo stadsnieuws.nl


Willem II verslaat sc Heerenveen in bekerduel (2 – 1)

In de eerste helft was Heerenveen een afwachtende ploeg en liet deze Willem II veel aan de bal. De bezoekende ploeg probeerde het doel met snelle uitbraken te halen, maar verdedigend stond de thuisploeg goed.

Door Jan Loonen

Tilburg - De eerste helft was weinig boeiend, in aanmerking nemend dat we het over een bekerwedstrijd hebben. Willem II kwam nog goed weg toen Denzel Dumfries op de lat kopte.
Willem II kwam in de 49e minuut op voorsprong, toen Ben Rienstra een vrije trap van de voet van Jop van der Linden binnenschoot (1 – 0). Lang duurde deze voorsprong niet want Reza Ghoochannejhad tikte in de 53e minuut de gelijkmaker binnen (1 – 1).

De tweede helft was aanzienlijk aantrekkelijker omdat beide ploegen vol op de aanval gingen. Na een dik uur spelen wist Mo El Hankouri de bal te veroveren door een fout van Lucas Woudenberg. Mo had ook een scoringskans maar hij legde de bal panklaar voor de voeten van Fran Sol, die – naar later bleek – de winnende goal maakte (2 – 1).

In de laatste fase van de wedstrijd probeerde Heerenveen een gelijkmaker te forceren maar de ploeg van Erwin van de Looi hield knap stand en plaatste zich bij  de laatste zestien van de KNVB-beker.

Meer berichten
Shopbox