Logo stadsnieuws.nl


Bij kinderboerderij ´t Valleike aan de Scharwoudestraat in Tilburg is van alles te zien en te beleven. Van leuke dieren tot interessante activiteiten in het natuureducatiecentrum
Bij kinderboerderij ´t Valleike aan de Scharwoudestraat in Tilburg is van alles te zien en te beleven. Van leuke dieren tot interessante activiteiten in het natuureducatiecentrum

't Valleike laat zich graag kisten

Natuurbeleving staat centraal bij kinderboerderij en educatiecentrum 't Valleike aan de Scharwoudestraat 30 in Tilburg. Om dat nog maar eens te benadrukken start 't Valleike in samenwerking met BSO De Boemerang een nieuw initiatief. Er worden zes themakisten ontwikkeld om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de natuur. De eerste leskist werd gisteren in gebruik genomen.

Door Ron van Kuijk

Tilburg - Voorzitter Rogier van Rossem van 't Valleike vertelt: "We hebben grote interactieve leskisten ontwikkeld waarin materialen zitten waarmee kinderen elke week op een andere manier kunnen leren over alles wat de natuur te bieden heeft. Zo zijn er knutselactiviteiten, kookopdrachten, sportactiviteiten en nog veel meer. Er is hierbij rekening gehouden met leeftijden van 4 tot 12 jaar. De kist die we dinsdag presenteerden heeft als thema 'Dieren'."

Ontwikkeling

De andere vijf kisten zijn nog in ontwikkeling en worden binnen afzienbare tijd in gebruik genomen. Van Rossem is enthousiast: "De kinderen leren zo veel meer over de natuur en de dieren die leven in hun woonomgeving. Als ze bijvoorbeeld gaan koken doen ze dat met producten uit onze moes- en kruidentuin. Zo leren ze dat voedsel van het land komt in plaats van uit de supermarkt."

Bij 't Valleike zijn ze erg tevreden over hoe het daar reilt en zeilt. "We zijn heel actief en worden goed bezocht. Dat is ook altijd onze ambitie geweest. We draaien nu vooral op vrijwilligers, maar we willen nog meer activiteiten aanbieden. De gesprekken met de gemeente Tilburg lopen nog, maar we hebben goede hoop dat we begin 2018 een vaste betaalde medewerker krijgen. Dan kunnen we nog meer gaan doen."

Vrijwilligers

't Valleike blijft echter behoefte houden aan vrijwilligers. Van Rossem daarover: "We zijn echt veel meer dan een reguliere kinderboerderij dus we hebben veel te bieden: van mensen die willen helpen met de educatie en website tot tuinders en van dierenverzorgers tot klusjesmannen."

Meer berichten
Shopbox