Logo stadsnieuws.nl


Naast de zes wereldtitels was er nog acht keer zilver en acht keer brons. 
Naast de zes wereldtitels was er nog acht keer zilver en acht keer brons. 

Zes wereldtitels voor thaiboksers Team Smits

Het WK thaiboksen in Hagen, Duitsland, was erg succesvol voor de achttien thaiboxers van Team Smits uit Tilburg. De Tilburgers gingen er met zes wereldtitels vandoor.

TILBURG - In Hagen werd van 20 tot en met 22 oktober twee dagen lang gestreden om de verschillende wereldtitels. Op zaterdag 21 oktober waren de senioren aan de beurt en op zondag 22 oktober mocht de jeugd de kwaliteiten vertonen in de ring.

Bij de jeugd pakte Maxx Broeren in het K1 en K1 light tot 25 kilogramd 2 maal goud. Tygo Luites pakte in de klasse tot 30 kilogram bij het K1 light de wereldtitel. Damian Walhout pakte goud bij de K1 tot 35 kilogram.

Bij de dames was het Jamy Snelders die de wereldtitel tot 50 kilogram mee naar huis nam bij de K1.

Bij de senioren was het trainer en coach Joey Smits die in de klasse tot 85 kilogram de wereldtitel op zijn naam schreef in het Full Muay Thai.

Verder was er nog acht keer zilver en acht keer brons.

Bij het thaiboksen is het gebruik van vuisten, ellebogen, knieën en benen toegestaan. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen; het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Een reguliere bokser mag zijn tegenstander knock-out slaan met zijn vuisten. In het thaiboksen is daarnaast ook een knock-out met de benen toegestaan.

Meer berichten
Shopbox