Logo stadsnieuws.nl


Pieter van den Hoogenband neemt de beide cheques in ontvangst van Yara Emmers en Julia Hoedemakers, die de leerlingen van De Rooi Pannen vertegenwoordigden. foto: Toin Damen
Pieter van den Hoogenband neemt de beide cheques in ontvangst van Yara Emmers en Julia Hoedemakers, die de leerlingen van De Rooi Pannen vertegenwoordigden. foto: Toin Damen (Foto: Toin Damen)

Metakids ontvangt cheque Trappistenloop

De cheques voor het goede doel van de Trappistenloop PUUR, die eind mei is gehouden, zijn afgelopen vrijdag 27 oktober overhandigd aan veelvoudig Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot waar het evenement jaarlijks op de laatste zaterdag van mei plaatsvindt.

BERKEL-ENSCHOT - Pieter van den Hoogenband is ambassadeur van de Stichting Metakids, die gelden inzamelt voor een stofwisselingsziekte waar jaarlijks zo'n 800 kinderen mee geboren worden. Het door de lopers en de organisatie ingezamelde bedrag was ruim 4700 euro, een record voor dit evenement. Door de directie van Bavaria werd het bedrag verdubbeld.

Metakids gelooft dat alle slopende metabole ziekten bij kinderen te behandelen zijn en wil dat alle kinderen met een metabole ziekte 'normaal' kunnen opgroeien. Doel is dat zoveel mogelijk metabole ziekten al bij de hielprik ontdekt worden, zodat er direct behandeld kan worden. Ook wil Metakids ervoor zorgen dat artsen door onderzoek meer behandelmethoden vinden voor metabole ziekten die tot nog toe onbehandelbaar zijn.

Het geld dat is ingezameld wordt door een onafhankelijke medische adviesraad toegewezen aan onderzoeksprojecten.

De Trappistenloop PUUR is een jaarlijks evenement dat door de Stichting Tilburg Ten Miles/Golazo Athletics wordt georganiseerd in samenwerking met de abdij Koningshoeven en leerlingen van de opleiding evenementen van De Rooi Pannen. De achtste editie zal plaatsvinden op zaterdag 26 mei.

Traditiegetrouw worden slechts 300 deelnemers bij de inschrijving toegelaten om de rust op de terreinen van de abdij te waarborgen. De aanmelding is altijd begin maart. Meer info is te vinden op:

www.tilburgtenmiles.nl

Meer berichten
Shopbox