Jos Vissers, teamcoördinator zuid van SBB, lauwerde de jonge winnaar, Remco van Doveren (27) uit Udenhout. Remco is nog in de race voor felbegeerde titel van praktijkopleider van Nederland.
Jos Vissers, teamcoördinator zuid van SBB, lauwerde de jonge winnaar, Remco van Doveren (27) uit Udenhout. Remco is nog in de race voor felbegeerde titel van praktijkopleider van Nederland. (Foto: Jan Loonen)

Remco (27) beste praktijkopleider

Remco van Doveren (27) uit Udenhout is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten in de sector techniek en gebouwde omgeving. Daarmee is hij ook genomineerd voor de felbegeerde titel van praktijkopleider van Nederland. Op 23 november 2017 strijden de acht sectorwinnaars om de landelijke prijs.

Door Jan Loonen

UDENHOUT - Remco: "Ik ben hartstikke trots dat ik weer in de prijzen ben gevallen. Vorig jaar was ik topcoach van het jaar voor de Uneto-VNI (ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel) en het OTIB (Opleidingsinstituut installatiebranche) en nu dus beste praktijkopleider in de sector techniek en gebouwde omgeving. Op 23 november maak ik dus kans op de landelijke prijs, spannend."

De acht sectoren zijn: Techniek en gebouwde omgeving, Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem, Zorg, welzijn en sport, Handel, ICT en creatieve industrie, Voedsel, groen en gastvrijheid, Zakelijke dienstverlening en veiligheid, Specialistisch vakmanschap

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB (Samenwerkingsorgaan beroepsonderwijs bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Remco van Doveren leidt sinds 2014 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Remco: "Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat de praktijk toch de beste leerschool is." 'Hij is een bevlogen jonge ondernemer die trots is op zijn vak en anderen graag begeleidtin het leren groeien binnen het vak', aldus een juryrapport.

Donderdag 23 november 2017 organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Meer informatie is te vinden via de website:

www.s-bb.nl

Meer berichten
Shopbox