Gitarist Jacco speelt zijn flamencomuziek vaak bij de ingang van supermarkten en bij terrassen.
Gitarist Jacco speelt zijn flamencomuziek vaak bij de ingang van supermarkten en bij terrassen.

Raakveld viert 10-jarig bestaan

Ondersteund door de band van Henk Koekkoek en aangekondigd door Peer de Graaf treden op zondagmiddag 10 december een tiental Raakveldartiesten op in de Grandioze Muziekshow. Reggae, levenslied, chanson, flamenco, pop en rap worden voor het voetlicht gebracht door deelnemers van de creatieve zorgwerkplaats.

TILBURG - Raakveld biedt al 10 jaar dagbesteding aan mensen met enigerlei beperking, fysiek, verstandelijk en/of psychisch. Behalve met video, foto's, creabea, de tuin, de kringloop, de winkel of de keuken houden de deelnemers zich ook bezig met muziek.

Jeroen is al vanaf het eerste begin in het Duvelhok deelnemer van Raakveld. Hij woont bij Amarant, is dj en zingt graag nummers van André Hazes, zoals voor een vol 013 bij de benefiet voor Raakveld. "Bij Raakveld draai ik elke donderdag muziek als de mensen komen eten bij De Halve Gare. En ik zorg voor het geluid bij optredens en vergaderingen." Hij heeft ook altijd een eigen microfoon bij de mengtafel, zodat hij in kan grijpen als een spreker er te lang over doet naar zijn zin.

Ludo is rapper en werkt er in de studio. Hij maakt zijn eigen clips samen met zijn maten Marijn en Martijn en treedt regelmatig op. Hij stond op de begrafenis van zijn vriend Armand met een eigen versie van 'Ben ik te min' en maakte onlangs een muzeerbetoon aan de overleden Richard Jansen. "Ik woon pas op mezelf en de club hier heeft me geholpen met verhuizen", aldus Ludo. "Ik kom uit een crimineel milieu in Oud-Noord, maar ik heb een ander pad gekozen, ik woon nu in Oud-Zuid." Hij speelt nog wel een rol als de kleine koperboef Kees in videofilmpjes die bij Raakvideo gemaakt worden. In zijn teksten is die achtergrond nog wel te horen. Naast gevoelige nummers over zijn moeder maakt hij ook heftige gangsterrap.

Gitarist Jacco speelt zijn flamencomuziek vaak bij de ingang van supermarkten en bij terrassen. Door het UWV is dit officieel erkend als een bijdrage aan de maatschappij. Het maakt hem zelf niet zoveel uit, hij speelt graag, daar wordt zijn hoofd rustig van en soms gooien mensen wat in zijn gitaartas. "Dan is mijn dag weer goed." Bij Raakveld speelt hij vaak bij het kampvuur en op het podium.

Loutje Bosch – de beschermvrouwe van Raakveld- zingt uit haar afscheidsvoorstelling het chanson 'Mantel der Herinnering'. Onitcha doet een liedje van Linda Roos en Jessica, 'Alles of Niets'. En Ina en Patricia zijn nog aan het denken over welk nummer ze zullen doen. De show is 10 december om 14.30 uur aan Koestraat 113 in Tilburg. Reserveren kan via Raakveld.nl, Facebook of 013 53 53 898.

Meer berichten
Shopbox