"Sporten heeft mij door een heel moeilijke periode geholpen", zegt Stefanie. "Iedere maandagochtend geef ik sportlessen aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken." Foto: Karla Hoffman
"Sporten heeft mij door een heel moeilijke periode geholpen", zegt Stefanie. "Iedere maandagochtend geef ik sportlessen aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken." Foto: Karla Hoffman (Foto: Karla Hoffman Photography)

Fit in je hoofd, goed in je vel met Sporten bij Steef

Soms zit alles tegen. Stefanie van der Waals weet er alles van. In 2015 meldde ze zich aan bij De Krachtcentrale 013, vanuit een dieptepunt in haar leven. Net gescheiden en kort na een opname bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, wilde ze een nieuwe start maken in haar leven.

Door Regine Griep

TILBURG - Inmiddels is Stefanie 3 jaar verder en heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In haar herstel heeft ze gemerkt wat de kracht is van bewegen. Vanuit die ervaring is haar droom ontstaan: het sportief begeleiden van mensen die niet goed in hun vel zitten. Dit kan zijn door tegenslag in het leven of psychische problemen. "Bewegen heeft mij door een moeilijke periode geholpen", vertelt Stefanie. "Het ging psychisch niet goed met mij en er waren lange wachtlijsten voordat ik kon starten met een traject. Juist die lange wachttijd zorgde ervoor dat ik nog wanhopiger werd."

Tijdens haar traject bij De krachtcentrale 013 ontstond de 'Droom van Steef'. In 2015 nam ze de eerste stap om haar droom te realiseren: via een crowdfundingsactie van De krachtcentrale 013 ging Stefanie een opleiding tot sportinstructeur volgen. Met goed resultaat! Stefanie was niet meer te stoppen en niet lang daarna nam ze de volgende stap, 'Sporten bij Steef'. Stefanie vertelt: "Ik ging op diverse locaties groepslessen geven. Het gaf echt een kick om ook anderen de kracht van sporten te laten ervaren."

Inmiddels is Stefanie nog een stap verder en heeft haar droom verwezenlijkt in haar project 'Steef beweegt!'. Vanaf 4 december geeft Stefanie iedere maandagochtend sportlessen bij wijkcentrum De Baselaer aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Fit in je hoofd, goed in je vel, daar gaat het om bij Steef Beweegt.
Ze vertelt: "Ik ben van ver gekomen en ben trots op wat ik nu op eigen kracht en met hulp van anderen heb gerealiseerd! Je kunt het niet allemaal alleen."

Meer berichten
Shopbox