Gerard schildert vanaf zijn zeventiende. foto: Nico Kat
Gerard schildert vanaf zijn zeventiende. foto: Nico Kat (Foto: Nico Kat )

Gerard Roest (90) schildert nog vol energie

Hij komt graag in wijkgebouw 't Sant aan de Beneluxlaan en gaat met jong en oud in gesprek. Ook in de bibliotheek die samen met de ontmoetingsruimte het hart van dat wijkcentrum vormt. Gerard Roest is intussen 90 jaar en staat nog middenin het leven: "Ik woon net buiten de wijk, maar vernam dat er in Tilburg-West een hele mooie wijkkrant wordt uitgegeven. Schilderen is mijn lust en mijn leven, ik ben blij hier te kunnen exposeren, maar ik wilde ook wel eens een redactievergadering meemaken." Welnu, dat kon natuurlijk geregeld worden.

Door Guus van Gorp

TILBURG - Wijkkrant Tilburg3West bestaat sinds 2015, met veel aandacht voor wat er leeft. Al gauw blijkt dat er veel creativiteit achter menige voordeur zit. Gerard: "Ik kom uit een kunstzinnige familie. Zelf begon ik met schilderen rond mijn zeventiende jaar, stopte er toen jarenlang mee, maar kon toch die oude liefhebberij niet loslaten. Daarbij ook geïnspireerd door mijn dochter, die mij meenam op vele buitenlandse reizen. Ook Thea Stokkermans, die in dit wijkgebouw werkzaam is, vond dat ik wat met mijn talent moest gaan doen. Zodoende is het al meerdere jaren een belangrijk deel van mijn dagbesteding. Landschappen zijn een liefhebberij, maar ook pentekeningen in zwart-wit van karakteristieke gebouwen maak ik graag. Al schilderend ontmoet je altijd aardige mensen, zo ook in dit wijkgebouw, en doe je veel contacten op. Als er een nieuwe wijkkrant uitgekomen is, ga ik er altijd een halen. Vandaar dat ik ook graag eens een redactievergadering wilde bijwonen. Want ook nieuws dat mensen verder helpt in het leven doet ertoe".

Positieve inhoud
Gerard: "Ik zag de december-editie geprojecteerd worden op een groot scherm. De techniek staat voor niks. En mooie onderwerpen: van een hondenoefenschool tot en met manieren om uit de schulden te blijven. Vroeger heerste er armoede. Voor velen is dat ook nu nog niet voorbij. Maar ik hoor dat veel organisaties in de wijk samenwerken. Want mensen verdienen een betere wereld. Graag ook met meer creativiteit in de hoofdrol. Want dat verrijkt hart en hoofd. Vanaf woensdag 6 december is mijn werk ook te zien in ouderencentrum Het Laar aan de Generaal Winkelmanstraat 175 Tilburg."

Meer berichten
Shopbox