Mevrouw Wagemakers (midden) met haar door AH Buurmalsenplein gevulde schoen, geflankeerd door vrijwilligster Nicole (links), AH-teamleidster Sophie (links), caissière Angelique (rechts) en drie verstrooide Pieten
Mevrouw Wagemakers (midden) met haar door AH Buurmalsenplein gevulde schoen, geflankeerd door vrijwilligster Nicole (links), AH-teamleidster Sophie (links), caissière Angelique (rechts) en drie verstrooide Pieten (Foto: Ron van Kuijk)

'Aahaa'-momentjes in de Reyshoeve

De bewoners van verzorgingshuis De Reyshoeve waren wel toe aan een verzetje. En wat is er dan leuker dan een bezoek van Sinterklaas? In samenwerking met AH Buurmalsenplein werden de schoenen van 116 bewoners zaterdag extra gevuld met een chocoladeletter en een gedicht.

Door Ron van Kuijk

TILBURG - Het was een drukte van belang afgelopen zaterdag op de tweede verdieping van het in de Reeshof gelegen verzorgingshuis De Reyshoeve. Bewoners en kinderen van personeelsleden ontvingen daar Sinterklaas en zijn Pieten. Er werd zelfs een complete pietenkapel opgetrommeld om het feest compleet te maken.

Nieuw dit jaar was dat alle bewoners die dat wilden voorafgaand aan het feest hun schoen mochten zetten bij de voordeur van hun appartement. Toen zij terugkwamen was die gevuld met een chocoladeletter en een gedicht.

Woordvoerster Roos Carlier van De Reyshoeve/De Wever daarover: "Onze vrijwilligster Nicole had gezien dat je bij Albert Heijn ook je schoen mocht zetten voor iemand anders. Zij heeft toen contact gelegd met de vestiging aan het Buurmalsenplein en gevraagd of onze bewoners ook hun schoen mochten zetten in het kader van deze actie. Daar werd gelukkig heel enthousiast gehoor aan gegeven. Wij zijn daar heel blij mee, want de bewoners waarderen dit gebaar heel erg. Het is een leuk extraatje naast het presentje dat ze van De Reyshoeve krijgen. Het maakt het Sinterklaasfeest nog leuker."

Namens AH Buurmalsenplein waren teamleider Sophie van der Hoeven en caissière Angelique van de Wiel aanwezig om samen met drie verstrooide Pieten de schoenen te vullen. "Heel fijn om te mogen doen en super om te zien hoe de bewoners hiervan genieten", aldus Sophie.

Ook Reyshoeve-bewoonster Marije Wagemakers was erg ingenomen met de Sinterklaas-surprise die ze aantrof in haar schoen: "Het is altijd leuk om een cadeautje te krijgen. Het maakt het Sinterklaasfeest voor mij echt compleet."

Meer berichten
Shopbox