De Nederlandse Bachvereniging speelt op 23 december Bachs Weihnachts-Oratorium.
De Nederlandse Bachvereniging speelt op 23 december Bachs Weihnachts-Oratorium.

Volop kerstconcerten in Concertzaal Tilburg

Concertzaal Tilburg viert de feestmaand met muziek. Van een romantische Tsjaikovski tot het Weihnachts-Oratorium en een Zuid-Afrikaanse kerst. Het eerste concert is op 8 december Iers kerstsfeest in Christmas with Anuna.

TILBURG - Met hun a-capellazang en meerstemmigheid trekt het Ierse koor Anúna wereldwijd volle zalen. Het internationaal befaamde koor neemt bezoekers mee langs besneeuwde Ierse heuvels en brengt bekende kerstliederen als Silent Night.

Philharmonie zuidnederland brengt op 21 december de lyrische, romantische muziek van Tsjaikovski in een kerstconcert. Concertmeester Lei Wang soleert hier in het beroemde Vioolconcert van Tsjaikovski. Hierna klinkt de Symfonie nr. 4, ook van Tsjaikovski.

Op 23 december is het de beurt aan de Nederlandse Bachvereniging met Bachs Weihnachts-Oratorium. Het hele kerstverhaal komt voorbij: de engelen, het kindje in de stal en de herders.

Op de middag voor kerst, 24 december, is het tijd voor South African Road Trip met Celebrating Life. Het Khayelitsha United Mambazo Choir, grotendeels afkomstig uit het grootste township van Kaapstad, brengt muziek vol hoop en geloof.

Tickets voor de concerten zijn verkrijgbaar verkrijgbaar via 013 543 22 20, rechtstreeks aan de balie van Theaters Tilburg of via de website:

www.theaterstilburg.nl

Meer berichten
Shopbox