Roze Maandag is één van de bekendste LGBT-dagen van Nederland. Op deze dag piekt de Lollipop. Het is de drukste dag van het jaar en altijd één groot feest om de liefde te eren en een gigantisch succes.
Roze Maandag is één van de bekendste LGBT-dagen van Nederland. Op deze dag piekt de Lollipop. Het is de drukste dag van het jaar en altijd één groot feest om de liefde te eren en een gigantisch succes. (Foto: Jacky Eickes)

'Ik kan echt niet tegen verliezen'

Het populaire gaycafé de Lollipop aan de Paleisring doet mee aan een nieuw programma op RTL 4, dat afgelopen zondagavond voor het eerst werd uitgezonden. In 'The Challenge' gaan bedrijven door heel Nederland de strijd met elkaar aan door middel van vlogs. "We moeten laten zien waar ons bedrijf voor staat, het bedrijf met de meeste publieksstemmen wint", legt eigenaar Jeroen uit. "We hebben de hele tijd eerste gestaan, tot afgelopen week."

Tilburg - Iedere Tilburger kent het kleine, maar sfeervolle café aan de Paleisring wel. Al 18 jaar staat de Lollipop garant voor geweldige avonden, of je nou hetero, homo, jong of oud bent. Na het sluiten van de Popcorn, is de Lollipop nog als enige gaymixcafé over in Tilburg.

In 2016 nog werd het café uitgeroepen tot één van de beste uitgaansgelegenheid van Tilburg volgens unversiteitsmagazine UNIVERS. "Daar zijn we nog steeds enorm trots op", vertelt Jeroen, de eigenaar. "Wij willen graag aan heel Nederland laten zien waar wij voor staan en waarom we het leukste café van Nederland zijn."

The Challenge is een nieuw programma op RTL4 en wordt uitgezonden op de late zondagmiddag om 17.00 uur. In The Challenge gaan bedrijven de strijd met elkaar aan door middel van zogenaamde zelfgemaakte vlogs om te laten zien waar hun bedrijf voor staat.

Beste gaycafé

"Wij zijn uitgedaagd om mee te doen in de categorie 'beste gaycafé van Nederland'. En we hebben gewoon de hele tijd eerste gestaan tot een bedrijf in Amersfoort onze koppositie heeft overgenomen. Daar kan ik echt niet tegen. Ik wil gewoon winnen."

Het misschien wel bekendste gaycafé van Nederland is samen met nog 13 genomineerden druk aan het vloggen geweest om te laten zien wat zij in huis hebben. "Dat kun je wel aan de Lollipop overlaten. Onze stapavonden, Roze Maandag, het Festival van het Levenslied en een LHBT tattoostudio boven het café: alles hebben we uit de kast getrokken om weer eens te laten zien wat Tilburg allemaal in huis heeft." Het resultaat van de door hen gemaakte vlogs zie je tijdens de uitzendingen.

"Het belangrijkste voor ons zijn natuurlijk de stemmen. Het café met de leukste vlog en dus de meeste stemmen wint en dat willen wij zijn uiteraard. Via www.thechallenge.tv kun je stemmen en ons helpen om de overwinning naar Tilburg te halen." Stemmen is gratis en volledig anoniem. Je kunt zelfs meerdere keren stemmen via wifi én 4G.

De herhaling van de uitzending is te zien op zaterdag 9 december om 15:00 uur op RTL 4.

www.thechallenge.tv

Meer berichten
Shopbox