Entertainer Dennis Pijpers, Paul van Aanholt, voorzitter Stichting Leergeld en Bob Mijling, voorzitter GvH.
Entertainer Dennis Pijpers, Paul van Aanholt, voorzitter Stichting Leergeld en Bob Mijling, voorzitter GvH.

17.057 euro voor Gelden vûr Helden

De bekendmaking van de opbrengst van Gelden vûr Helden op zondag 10 december was de laatste activiteit van de vier dagen durende Gelden vûr Helden-manifestatie in een grote tent op het Kloosterplein in Goirle. Bob Mijling maakte bekend dat de opbrengst uitkwam op 17.057 euro. Hij overhandigde de cheque aan Paul van Aanholt, voorzitter van de Stichting Leergeld Goirle en Riel.

Door Jan Loonen

GOIRLE - Paul van Aanholt: "Dit is fantastisch. Wij zullen er, als organisatie van louter vrijwilligers, voor zorgen dat het bedrag tot de laatste cent goed besteed wordt. Er blijft niks aan de strijkstok hangen."

Gelden vûr Helden (GvH) is de opvolger van het Glazen Huis Goirle. Duidelijk was geworden dat sponsoren liever in actie komen voor lokale doelen. Dat doel werd de Stichting Leergeld. Deze editie zette de organisatie, onder leiding van Bob Mijling, alles op alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die in armoede leven en wonen in Goirle en Riel.

Het gaat bijvoorbeeld om kinderen die niet op een sport of muziekles kunnen, omdat hun ouders dit niet kunnen betalen. Volgens de website van GvH: "We werken samen met Stichting Leergeld. Deze organisatie draait net als Gelden Vûr Helden volledig op vrijwilligers en zal ervoor zorgen dat het geld terecht komt bij degenen die het echt nodig hebben. Stichting Leergeld betaalt rechtstreeks aan sportverenigingen en instellingen die zorgen voor kunst-, muziek en cultuureducatie. Alles wat men doneert, wordt dus besteed aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar die anders niet kunnen meedoen."

Paul van Aanholt is voorzitter van Stichting Leergeld Goirle-Riel. Hij vertelt op de site: "Net als GvH draaien wij volledig op vrijwilligers. Wij richten ons op kinderen van 4 tot en met 18 jaar die in armoede leven. Dit wil zeggen dat het gezinsinkomen maximaal 120 procent van het bijstandsniveau bedraagt. Kinderen in dit soort gezinnen kunnen zonder onze steun niet op voetbal, zwem- of muziekles, op vakantie of naar kinderfeestjes. Meedoen is meetellen, is ons motto."

Meer berichten