Red Puddle ging met de eerste prijs aan de haal. De Golo's eindigden op de tweede plaats. De derde plek was voor QC Tros. foto: wijgoirlenaren.nl
Red Puddle ging met de eerste prijs aan de haal. De Golo's eindigden op de tweede plaats. De derde plek was voor QC Tros. foto: wijgoirlenaren.nl

Red Puddle wint eerste Gôolse dorpsquiz

De eerste Gôolse dorpsquiz is gewonnen door Red Puddle. Zij hebben zich de besten getoond bij het beantwoorden van de 100 vragen in het 40 pagina's tellende quizboek. Ron de Vaan, een van de organisatoren van uit 't Kelderke zegt: "Wij hadden vooraf getekend voor ruim 30 teams maar boven alle verwachting zijn het er 80 geworden met elk minstens 10 leden."

Door Jan Loonen

GOIRLE - De tent van Gelden vûr Helden was vrijdagavond met zo'n 800 bezoekers goed vol, tijdens de finaleavond van de dorpsquiz met de 80 teams die zich hadden ingeschreven. Een dolenthousiaste organisatie en de overige teams en bezoekers zagen het team Red Puddle als winnaars uit de bus komen.

Door middel van een mystery guest, die in een kist op het podium zat, werd de laatste ronde van de quiz gespeeld. Een twintigtal teams stelde vragen aan de persoon in de kist en moesten op deze manier zien uit te vogelen wie de mystery guest dan wel zou zijn.

Bij het openen bleek een van de organisatoren in de kist te zitten, maar hij werd snel onttroond door de werkelijke mystery guest, Paul van Korven.

Na het tellen van de stemmen werden tegen 23.00 uur de winnaars bekend gemaakt. Het team Red Puddle ging met de eerste prijs van 250 euro én de wisselbokaal aan de haal.

De Golo's eindigden op de tweede plaats met een prijs van 150 euro. De derde plek was voor QC Tros. Dit team ontving een prijs van 75,00 euro.
Tijdens de quiz mochten alle hulpmiddelen worden gebruikt die je maar kunt bedenken. Veel teams maakten ook gebruik van diverse achterbannen.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde Gôolse Dorpsquiz en samenwerking met Gelden vûr Helden. Op 24 november 2018 zal de volgende editie van de Gôolse Dorpsquiz worden gespeeld.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox