Logo stadsnieuws.nl


Esther Croes en Annemieke van Riel van Quiet zijn laaiend enthousiast met het ‘gouden’ cadeau.
Esther Croes en Annemieke van Riel van Quiet zijn laaiend enthousiast met het ‘gouden’ cadeau.

'Hier word je toch helemaal warm van?'

Regelmatig te beluisteren op het betere verjaardagsfeestje: "De maatschappij wordt alsmaar harder. Mensen leven in hun eigen bubbel, ze hebben niks meer voor elkaar over." Bij Quiet Community hebben ze gelukkig ook andere ervaringen.

TILBURG  - Zo ontstond er onlangs commotie in het Quiet-kantoor aan de Boomstraat 131, toen er een mail van Mooi zo Goed zo in de inbox van projectmanager Esther Croes plofte. "We krijgen een auto!"

Wat bleek? Een echtpaar op leeftijd wilde graag dat hun goudkleurige Peugeot 106 – met nog maar 50.000 kilometer op de teller – een ideële bestemming zou krijgen, nu ze er zelf geen gebruik meer van konden maken. Na ruggenspraak met hun dochter en bemiddeling van Mooi zo Goed zo waren ze uitgekomen bij de Tilburgse armoedeverzachter.

Annemiek Hamers van MzGz: "Dit is voor ons de allereerste keer dat we een auto kregen aangeboden. Ik dacht meteen aan Quiet, daar zou-ie zeker in een warm bad terecht komen."

Esther Croes steekt haar ontroering niet onder stoelen of banken: "Hier word je toch helemaal warm van? En dan moet je weten dat die mevrouw er ook nog speciaal een nieuwe accu in heeft laten zetten. Vond ze wel zo netjes voor de nieuwe eigenaar. Nou, wij hebben nu een gouden auto, maar zij een hart van goud. En vergeet niet dat het voor hen natuurlijk ook beladen is, omdat ze er zelf niet meer in kunnen rijden."

De overdracht was – niet toevallig – op dinsdag 5 december. Het is niet zo dat Quiet met deze megasurprise slechts één member blij gaat maken. "We zijn een community", aldus vrijwilligerscoördinator René Verhoeven. "Vanuit die gedachte is het niet logisch om dit geweldige cadeau maar aan één iemand ten goede te laten komen. Daarom gaan we de auto breder inzetten. Hij komt goed van pas bij de dagelijkse ritjes, maar daarnaast willen we de auto zoveel mogelijk inzetten voor het vervoer van members die fysiek en/of financieel niet in staat zijn om - bijvoorbeeld - naar de dokter of het ziekenhuis te gaan. Zij kunnen dan via ons gratis transport aangeboden krijgen."

Om deze service te kunnen leveren, gaat Quiet vrijwilligers werven onder de eigen members. "Hoe meer vrijwilligers, des te flexibeler we kunnen zijn. Dus ook niet-members die dat voor Quiet willen gaan doen zijn van harte welkom."

Een tweede bijzonder voorbeeld van belangeloos geven mocht afgelopen week een groep van maar liefst 50 Quiet-members ervaren. Een restaurant bood hen een uitgebreide kerstmaaltijd aan, een gebaar dat bijzonder in de smaak viel. De exploitanten willen zo min mogelijk publiciteit. "We doen dit graag, laat die mensen maar eens lekker genieten. Maar we willen ons hier niet op laten voorstaan."

Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die niet cocoonen in hun eigen bubbel.

Meer berichten
Shopbox