Kerstmarkt rond Glazen Huis Mill-Hillcollege nog groter

Leerlingen van het Mill-Hillcollege zijn net als voorgaande jaren de komende kerstperiode druk in de weer met het inzamelen van geld voor het goede doel. De kerstmarkt rondom het Glazen Huis wordt deze derde editie nog groter dan andere jaren. Verschillende klassen, groepen en personeelsleden richten kraampjes, lokalen en de gangen van het Mill-Hillcollege in, zodat geen enkele bezoekers zich hoeft te vervelen. Tijdens deze donkere dagen voor Kerstmis wil de school de gezellige kerstsfeer combineren met het maatschappelijke belang om een steentje bij te dragen aan de veel mindere omstandigheden in de derdewereldlanden.

Door Jan Loonen

GOIRLE - Op donderdag 21 december 2017 wordt om 10.30 uur het startsein gegeven voor het Glazen Huis op het Mill-Hillcollege. Twaalf uur lang zal radio en (internet)tv worden gemaakt vanuit het Atrium, de aula van de school. Een DJ/radiomaker zorgt samen met de leerlingen voor unieke radio; afwisselende muziek, aangevraagde plaatjes, verslag van activiteiten, interviews enzovoorts. Op het podium staat een grote brievenbus waar gedurende de dag allerlei geld wordt gedoneerd. Er vinden deze dag allerlei inzamelacties plaats. Leerlingen en docenten kunnen zelf acties bedenken om op een originele manier geld in te zamelen; bijvoorbeeld een tafeltennistoernooi, hardloopwedstrijd door de school, verkoop van eigengemaakte spullen, escaperoom en koken voor en door vluchtelingen. Na afloop van de lessen om halfdrie zijn alle leerlingen en collega’s in de gelegenheid om geld op te halen middels een actie. En dat gebeurt zeker! Tussen 17.00 uur en 19.00 uur sluit de school even haar deuren. Daarna worden net als voorgaande jaren weer veel opa's, oma's, broertjes en zusjes verwacht. Vaak zijn de leerlingen erg trots op hun kraam of zelfbedachte escaperoom. Een bezoekje van thuisfront is dan extra leuk. De hele avond is er volop leven in de school. Leerlingen blijven hangen of komen terug voor een actie.

Cambodia Dutch Foundation

Het goede doel dit jaar is de Cambodia Dutch Foundation. Deze organisatie helpt de Cambodjaanse bevolking middels grote en kleine projecten in diverse gebieden van Cambodja. De opbrengst van de kerstactie zal vooral gaan naar kinderen en onderwijs.

Via de website www.mhcglazenhuis.nl is het mogelijk om naar de radio te luisteren gedurende deze dag. Op deze website is het ook mogelijk om geld voor het goede doel te doneren. U kunt de kerstactie ook volgen via Facebook, Twitter (@mhcglazenhuis) en Instagram.

Meer berichten