Peter Ooms (links) en Arjan Demers kijken reikhalzend uit naar de opening van hun sportschool in Tilburg Noord: "Wie al een kijkje wil komen nemen in onze nieuwe vestiging is welkom op donderdag 21 december tussen 9.00 en 11.00 uur en 19.00 en 21.00 uur." 
Peter Ooms (links) en Arjan Demers kijken reikhalzend uit naar de opening van hun sportschool in Tilburg Noord: "Wie al een kijkje wil komen nemen in onze nieuwe vestiging is welkom op donderdag 21 december tussen 9.00 en 11.00 uur en 19.00 en 21.00 uur."  (Foto: Ron van Kuijk)

Peter Ooms doet nog één kunstje

Sportinstituut OOMS keert terug in Tilburg Noord. Nadat het avontuur in de vernieuwde Drieburcht op een grote teleurstelling uitliep, kruipt het bloed van Peter Ooms (71) waar het niet gaan kan en steekt hij nog één keer al zijn energie in het opstarten van een tweede locatie, naast de vestiging van Sportinstituut OOMS in de Reeshof.

Door Ron van Kuijk

TILBURG - Peter Ooms runde decennia lang zijn sportinstituut aan de Puccinistraat in Noord. Een verhuizing naar een hypermodern onderkomen in de nieuwe Drieburcht had echter niet de gewenste afloop: "Door uiteenlopende omstandigheden liep dat helaas mis. Maar wat geweest is, is geweest. Ik ben nu 71 jaar maar voel me nog topfit en wil nu nog niet stoppen. Over een jaar of vier, vijf wordt het daarvoor pas tijd. Nu nog niet, ik barst van de energie. Vandaar ook dat ik heel blij ben dat ik met compagnon Arjan Demers uit Malden, die ook al lang in het vak zit, voor een nieuwe kans ga in Tilburg Noord. Ik heb de mensen daar echt gemist. Er is in die wijk behoefte aan een sportschool als de onze. De gezelligheid van weleer keert weer terug. Ik heb er heel veel zin in. Zeker gezien het enthousiasme van het nieuw aangenomen personeel en vertrouwde gezichten en de grote belangstelling van mensen die staan te trappelen om bij ons te komen trainen."

Medio januari zal Sportinstituut OOMS de nieuwe locatie openen in het voormalige Karwei-pand aan de Von Suppéstraat 35. Ooms vertelt: "Het wordt een unieke gym. We beginnen met een oppervlakte van ruim 2000 vierkante meter. Verdeeld over drie zalen worden er groepslessen gegeven. Naast alle bekende lessen en trainingsmogelijkheden gaan we onszelf ook onderscheiden met Crossfit-achtige lessen, HIIT-trainingen (High Intensity Interval Training), bokszaktrainingen en kickboksen, allemaal in een grote trainingszaal waar ook de cardio- en krachtapparatuur staat."

Meer berichten