Logo stadsnieuws.nl


Foto: Jacky Eickes

Görkese Turken naar Heuvel Gallery

Nu bekend is dat De Midi in het centrum van Tilburg begin 2018 wordt gesloopt, moet de oudste carnavalsvereniging van Tilburg noodgedwongen verhuizen naar een nieuwe residentie. KV de Görkese Turken zal haar residentie daarom komend carnaval houden in de Heuvel Gallery. Met de nieuwe residentie wil de vereniging een plek creëren waar naast leden, ook dakloze verenigingen welkom zijn.

Door Jacky Eickes

TILBURG - KV de Görkese Turken is in 1955 opgericht met als doel de viering van carnaval in Tilburg openbaar te maken. De vereniging heeft al vele residenties bekleed in de jaren. De Heuvel Gallery op de Heuvelring 37 zal de zesde residentie voor de Görkese Turken zijn. De vereniging is opgericht in café van Broekhoven en heeft daarna residentie gehouden in de Tiendschuur, 'T Hoefke, Villa de 4 jaargetijden, Extase en meest recent in De Midi. De Heuvel Gallery is een feestlocatie hartje centrum, waar ook feestavonden en personeelsuitjes worden gehouden.

Eigen karakter
Echter nu De Midi zal worden gesloopt, moet de vereniging noodgedwongen verhuizen. De Heuvel Gallery is als nieuwe residentie gekozen door de vele mogelijkheden die het de vereniging biedt. De belangrijkste daarvan is, in tegenstelling tot een reguliere kroeg, dat de vereniging haar eigen karakter kan behouden en de mogelijkheid heeft om andere verenigingen te kunnen ontvangen. En dat is voor KV de Görkese Turken belangrijk.

Naast de mogelijkheid om andere verenigingen te kunnen ontvangen biedt de Heuvel Gallery ook de gelegenheid om op dezelfde locatie een hapje te eten. Het restaurant is namelijk tijdens alle vier de carnavalsdagen geopend met een speciaal carnavalsmenu.
De kinderen worden natuurlijk niet vergeten: voor hen is er een speciaal kindermenu in het restaurant en zij kunnen vier dagen lang terecht bij de kindercarnaval, die is georganiseerd voor zowel leden als niet-leden. Er zijn diverse activiteiten aanwezig zoals een springkussen, een ballongoochelaar en een clown.

Richard Verhagen, voorzitter van KV de Görkese Turken, ziet de nieuwe residentie ook als een mooie kans om carnaval 2018 nog succesvoller te maken: "Een nieuwe residentie is even wennen, maar de afspraken zien er goed uit en bieden veel mogelijkheden."

Carnaval voor iedereen
Ze zijn beide enthousiast over de nieuwe samenwerking. "We hopen samen veel mensen te kunnen ontvangen tijdens carnaval. We hopen dat onze nieuwe residentie een plek wordt waar iedereen zich welkom voelt. Carnaval is namelijk voor iedereen."

Meer berichten
Shopbox