De leerlingen vormen een groep van zo'n 16 strijkers in de leeftijd van 8 tot 16 jaar.
De leerlingen vormen een groep van zo'n 16 strijkers in de leeftijd van 8 tot 16 jaar.

Muziekpraktijk Waterviool op Kersttour langs ouderen

Ook dit jaar gaan de leerlingen van muziekpraktijk Waterviool op Kersttour. Dit gaat plaatsvinden op zaterdag 23 december. De leerlingen vormen een groep van zo'n 16 strijkers in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Ze gaan langs vier verzorgingstehuizen in Tilburg en geven daar een concert voor alle bewoners. Dit alles om deze mensen een fijne middag te bezorgen, speciaal voor de kerst.

Tilburg - Om dit alles te kunnen realiseren, hebben de leerlingen al flink gestudeerd en een aantal repetities gehad. De leerlingen hebben ook tijdens Wintergloed gespeeld en op zaterdag 16 december speelden de leerlingen ook tijdens de kerstmarkt in verzorgingstehuis de Heikant.

De leerlingen staan onder leiding van Kim Roosendaal. Na een aantal jaren Reeshof heeft zij haar muziekpraktijk sinds twee jaar gevestigd in de wijk Zorgvlied in Tilburg. Kim vindt het belangrijk dat de leerlingen samen muziek maken en daar plezier in hebben. Dit gebeurt veel in de praktijk. Zo gaan de leerlingen ieder jaar naar de Efteling om daar te spelen. Ook gaan ze op vioolkamp en mogen de leerlingen meespelen in een groot symfonie orkest. "Kerst is altijd heel speciaal voor mij en mijn leerlingen. Er zijn een aantal ouders die ons van tehuis naar tehuis verplaatsen en tijdens de optredens zie je dat de mensen geroerd zijn. Het is erg fijn om dit te geven aan de oudere mensen van tegenwoordig."

Meer berichten