Lavinia Meijer geeft op 21 januari een GUO-concert. De harpiste staat om 15.00 uur op de planken bij Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord Oisterwijk.
Lavinia Meijer geeft op 21 januari een GUO-concert. De harpiste staat om 15.00 uur op de planken bij Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord Oisterwijk.

Twee jaar subsidie voor GUO-concert

De komende twee jaar subsidieert Fonds Podiumkunsten NL de GUO-concerten van Groeten Uit Oisterwijk. Met de subsidie dekt GUO de helft af van een eventueel verlies tot een maximum van 5.500 euro per jaar. Voor de andere helft moet ze elders middelen verwerven. De organisatie heeft er vertrouwen in dat dit gaat lukken.

OISTERWIJK - Fonds Podiumkunsten NL motiveert haar subsidietoekenning aan GUO als volgt: "De artistieke positie voor de programmering is helder omschreven. Het programmeringsaanbod in verschillende genres sluit hier goed op aan. De ambities zijn divers, maar komen als haalbaar over. De stichting heeft goed inzicht in haar publiek en richt haar programmering hier ook op in. De marketing is veelzijdig en goed toegespitst op het lokale publiek."

Boschoord
Na een hoogoplopend conflict met directie en bestuur van Tiliander hevelde GUO haar concerten afgelopen zomer over van dit cultuurcentrum in Oisterwijks dorpshart naar Fletcher Hotel-Restaurant Boschoord in Oisterwijks bos- en vennengebied. Daar genieten GUO-bezoekers korting op maaltijden en overnachtingen.

GUO bestaat uit vijftien vrijwilligers uit Oisterwijk en omgeving met passie voor muziek. De organisatie richt zich op zit- en luisterconcerten in elk denkbaar genre en behoort tot de oudste kleinschalige podia in Nederland.

Het dagelijks bestuur van de GUO-concerten is in handen van Stichting Podiumkunsten Oisterwijk. Dat bestaat uit Walter van Brakel (voorzitter), Frans Kapteijns (secretaris) en Jos Creusen (penningmeester). Tiny van Hal is kandidaat-bestuurslid.

Voor Jos Creusen betekent dit seizoen zijn veertigste jaar als pro deo concertorganisator.

Volgend seizoen
Ook volgend seizoen 2018/2019 biedt Boschoord een podium aan de GUO-concerten. Dit programma maakt GUO rond mei 2018 bekend. Nu kunnen liefhebbers reserveren voor de resterende GUO-concerten uit lopende serie 2017/2018: Lavinia Meijer (21 januari), Sarah McQuaid (25 februari), De Zandmuze (18 maart; gratis entree) en Eric Vloeimans & Eric Vaarzon Morel (8 april).

Reserveren kan zolang de voorraad strekt. GUO rekent geen reserveringstoeslag op haar tickets. Parkeren bij Boschoord is gratis. Kijk voor meer info over GUO en voor tickets voor de concerten op de website:

guo.inoisterwijk.nl

Meer berichten