De dieren en medewerkers van De Oliemeulen kijken nu al reikhalzend uit naar de kerstvakantie en hopen vele bezoekers te mogen begroeten.
De dieren en medewerkers van De Oliemeulen kijken nu al reikhalzend uit naar de kerstvakantie en hopen vele bezoekers te mogen begroeten.

Oliemeulen is 'ondersteboven' in kerstvakantie

Dierenpark De Oliemeulen in Tilburg is het vreemdste dierenpark van Nederland. Niet gek dus dat er deze kerstvakantie allemaal vage dingen gebeuren onder de noemer ´Weird Winter´. Onder meer een kerstspeurtocht, speciale voederpresentaties en de mogelijkheid tot het bereiden van een kerstlunch voor de uiteenlopende dieren van De Oliemeulen maken een bezoekje nog interessanter!

Door Ron van Kuijk

TILBURG - Geen giraffen, olifanten, tijgers en leeuwen, maar vogelspinnen, dwergmangoesten, kuifseriema's en gordeldieren. En meer! Dierenpark De Oliemeulen brengt je in contact met het vreemde. En ja, dat contact mag letterlijk genomen worden, want bij het verlaten van het park heb je misschien wel een stinkdier, slang en vogelspin vastgehouden; als je durft!
Ook bij De Oliemeulen zijn ze helemaal in de kerststemming. Overal hangen lampjes en versieringen en om aan te geven dat het Tilburgse dierenpark helemaal ondersteboven is tijdens de 'Weird Winter' hangt er zelfs een grote en geheel versierde kerstboom op zijn kop aan het plafond. Een beetje vreemd dus, maar wel gezellig!

Susanne Meijer vertelt over de speciale activiteiten die De Oliemeulen deze kerstvakantie aanbiedt: "We gaan iets doen wat nogal bijzonder is. Normaal is het publiek niet aanwezig tijdens het voederen van de dieren, maar in de kerstvakantie is dat wel mogelijk. Twee keer per dag gaan onze verzorgers langs enkele diersoorten om te voederen en daarbij uitleg te geven. Wanneer welke dieren aan de beurt zijn, is terug te vinden op onze website."
Naast de reguliere demonstraties met onder meer de slangen, spinnen en roofvogels is er ook een gezellige kerstspeurtocht uitgezet waaraan iedereen kan meedoen. Op 24 december kunnen kinderen van 10.00 tot 13.00 uur meehelpen bij het bereiden van de kerstlunch voor de Oliemeulen-dieren: zij gaan dus lekker aan de slag met insecten en fruit.

De Oliemeulen is van 23 december tot en met 7 januari geopend van 10.00 tot 18.00 uur, met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De dieren en medewerkers van De Oliemeulen kijken nu al reikhalzend uit naar de kerstvakantie en hopen vele bezoekers te mogen begroeten. De gordeldieren Levi en Wriemel scharrelen nu al nerveus door hun verblijf, de vliegende honden zijn ook al helemaal ondersteboven van wat er allemaal te gebeuren staat en verder zijn bijvoorbeeld ook de mopskopleguanen, aardbeikikkers en stinkdieren helemaal in kerstsfeer.

Een monumentale oliemolen uit 1648 in Tilburg vormt het decor voor het gezellige, kleinschalige, Brabantse dierenpark, waar klant- en diervriendelijkheid centraal staan. Begeef jezelf na binnenkomst tussen een van de grootste collecties reptielen en amfibieën van Europa. Maar ook aan andere dieren is er geen tekort! Zo vind je binnen onder andere nog enorme agaatslakken en vormt het buitendeel het thuis van verschillende apensoorten, stekelvarkens, stokstaartjes, stinkdieren, eekhoorns, roof- en niet-roofvogels, alpaca's, katachtigen en nog veel meer… Eigenlijk te veel om op te noemen, dus ga het vooral met het hele gezin zelf ervaren! Voor meer informatie: www.oliemeulen.nl of 013-4630026.

Meer berichten