"Ik heb dit doel van Contour de Twern gekozen omdat ik zelf ook maatje ben sinds een halfjaar en ik zie hoe belangrijk dit is", vertelt Amber.
"Ik heb dit doel van Contour de Twern gekozen omdat ik zelf ook maatje ben sinds een halfjaar en ik zie hoe belangrijk dit is", vertelt Amber. (Foto: Jacky Eickes)

Charity Diner voor Tilburgs Maatje

Kwetsbare Tilburgers koppelen aan een 'maatje', die wekelijks een praatje maken of erop uit gaan samen. "Dit is niet alleen een belangrijk initiatief", vertelt 'maatje' Amber van Kollenburg, "het is ook nog eens heel leuk." En om dit doel te steunen heeft de studente een Charity Diner georganiseerd. Met veel eten en een loterij. De volledige opbrengst gaat naar 'Tilburgs Maatje'.

Door Jacky Eickes

TILBURG - Amber van Kollenburg zit in haar examenjaar van de opleiding Marketing en Evenementen op de Rooi Pannen. Op dit moment is de 19-jarige bezig met het opzetten van een evenement, als examenproject, om geld op te halen voor 'Tilburgs Maatje'. "Ik heb dit doel van Contour de Twern gekozen omdat ik zelf ook maatje ben sinds een halfjaar. En ik zie hoe belangrijk dit is." Op 9 januari 2018 staat een gezellige avond op de planning bij de Commanderie, waarbij gasten een welkomstdrankje, borrelhapjes en daarna een driegangen diner krijgen. Met een loterij kunnen ze het goede doel kunnen steunen.

"Tilburgse Maatjes helpen bijvoorbeeld vluchtelingen om de Nederlandse taal te beheersen, of gezinnen die moeite hebben met hun financiën weer op het rechte pad te krijgen en advies te geven." Het maatje van Amber heeft een verstandelijke en lichamelijke beperking. "Wij gaan vaak leuke dingen doen samen. Ik laat haar zien wat 'normale' tieners op deze leeftijd doen. Ze komt zelfs naar mijn Charity Diner."

Iedereen is welkom en kan zich nog tot 2 januari opgeven. De avond start om 18.00 uur en voor dertig euro kun je mee-eten. Ondanks dat ze alles zelf organiseert en regelt, krijgt ze steun van de Commanderie. "Zij bieden hun locatie aan, helpen met het eten, de decoratie en het personeel. Ik heb wel zelf het menu samengesteld en de bekleding uitgezocht."

Amber is al sinds het begin van het schooljaar bezig met het project. "Na een week had ik het idee al en vrij snel stond alles al." Dit examenproject is een uitdaging voor de studente. "Ik ben echt heel ijverig om hier een groot succes van te maken en wil ook minstens vijfhonderd euro ophalen. Met dat geld kun je zoveel goede dingen doen." Met de opbrengst kan dit initiatief meer onder de aandacht gebracht worden en kunnen er wellicht mensen geworven worden als maatje. "De lootjes voor de loterij kosten twee euro per stuk. Brownies and Downies in Goirle, de Pellikaan en Pourvous sponsoren me ook. Zij bieden mooie dingen aan en ik heb heel veel zin deze prijzen weg te geven."


Aanmelden kan via charitydiner.tilburgsmaatje@gmail.com

Meer berichten