De creativiteit en het enthousiasme van de kinderen zorgde er voor dat het project tot een geslaagd einde kwam en dat de wijk Broekhoven/Groenewoud binnenkort een stukje kleurrijker is! (foto: Ron van Kuijk)
De creativiteit en het enthousiasme van de kinderen zorgde er voor dat het project tot een geslaagd einde kwam en dat de wijk Broekhoven/Groenewoud binnenkort een stukje kleurrijker is! (foto: Ron van Kuijk) (Foto: Ron van Kuijk)

Panta Rhei geeft Broekhoven kleur

Het Pater van den Elsenplein in de wijk Broekhoven staat er begin 2018 weer eens wat gekleurder op dankzij een project dat van groep 7/8 van basisschool Panta Rhei (locatie Don Sarto) uitvoerde met Stichting Move. De leerlingen maakten vier kleurrijke schilderingen die binnenkort worden opgehangen aan de gevel van de Jumbo-supermarkt.

Door Ron van Kuijk

TILBURG - Vera Steijvers van de Stichting Move, een studenteninitiatief dat is gelieerd aan Tilburg University, vertelt: "Stichting Move koppelt kinderen uit minder bedeelde wijken aan studenten om actief burgerschap te stimuleren en hun blik op de wereld te verbreden."

In een kortlopend project dachten de kinderen onder begeleiding van de studenten na over wat ze binnen hun eigen omgeving konden verbeteren. Steijvers legt uit: "De kinderen hadden zelf de creatieve leiding bij het realiseren van deze plannen. Zo ervaren ze dat wat ze zelf bedenken, ook echt in praktijk kan worden gebracht. Op deze manier wil Move kinderen laten ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen."

"Tijdens de projectsessies waren de kinderen erg behulpzaam bij het maken van flyers, een begroting, een plan van aanpak en ze wilden het liefst allemaal helpen bij het maken van een ontwerp. De kinderen zaten vol met ideeën en hadden genoeg energie om deze ideeën verder uit te werken. Het enthousiasme van deze kinderen had dan ook een erg aanstekelijke uitwerking op de studenten! Ook de excursies naar een studentenhuis en de universiteit waren erg geslaagd. Die werden gehouden om ze een inkijkje te geven in het leven van studenten als voorbereiding op het moment dat ze mogelijk zelf gaan studeren."

Steijvers vervolgt: "Uiteindelijk is de muurschildering het eindresultaat van een project waar de kinderen samen met de studenten hard aan hebben gewerkt. Iedereen is dan ook erg trots op deze muurschildering. Het is zo tof om te zien hoe enthousiast kinderen worden als ze zelf iets mogen bedenken en dit ook echt mogen uitvoeren."

Meer berichten