Door de jaren heen vonden er heel wat mooie (top)sportevenementen plaats in de tafeltennishal van TTV Irene. De club is nu op zoek naar een nieuwe locatie in samenwerking met tafeltennisclub Luto en het St Jorisgilde (foto: archief Irene)
Door de jaren heen vonden er heel wat mooie (top)sportevenementen plaats in de tafeltennishal van TTV Irene. De club is nu op zoek naar een nieuwe locatie in samenwerking met tafeltennisclub Luto en het St Jorisgilde (foto: archief Irene)

75-jarig Irene krijgt het heen en weer

De absolute hoogtijdagen mogen dan voorbij zijn voor de Tilburgse tafeltennisvereniging Irene, maar dat wil niet zeggen dat het 75-jarig jubileum ongemerkt voorbij gaat. Integendeel: in 2018 zijn er diverse activiteiten met op 6 januari de aftrap met een 24 uurs sport- en spelmarathon.

Door Ron van Kuijk

Tilburg - In de toptijd had Irene zo'n 300 leden en werd er in de jaren '80 en '90 door zowel het eerste mannen- als vrouwenteam in de eredivisie gespeeld en vele successen behaald. Een jaar of zes geleden had de roemruchte club echter nog maar vier seniorenteams over, maar inmiddels zit dat aantal weer op acht aangevuld met nog drie jeugdteams en drie recreatieve teams. "Maar of we nou goede of slechte tijden beleefden qua ledenaantal: de gezelligheid die de club al 75 jaar kenmerkt is altijd gebleven," aldus bestuurslid Joep Jonkers. "Het ledenaantal groeit weer en ook de prestatiecurve gaat omhoog. Zo werd Jongens 1 onlangs nog kampioen."

Irene speelt al 35 jaar in de eigen sporthal aan de Insulindestraat, maar er zit een verhuizing aan te komen. Jonkers daarover: "De hal is van de club maar de grond is van de gemeente. Er is afgesproken dat een projectontwikkelaar aan de slag mag op deze locatie. Maar dan moeten wij wel eerst een nieuwe locatie hebben natuurlijk. Samen met tafeltennisvereniging Luto, dat in de binnenstad met parkeerproblemen kampt, zien we het vrijgekomen NOAD-complex als een serieuze optie. Maar er staat nog niets op papier. De verhuizing gaat sowieso niet voor 2020 gebeuren."

Volop toekomstplannen dus, maar eerst moet het jubileum nog gevierd worden. Jonkers: "Dat doen we met een receptie, een toernooi en feestavond maar op 6 januari trappen we om 16.00 uur af met de 24 uurs sport- en spelmarathon aan de Insulindestraat 3a. We gaan dan 75 sporten en spellen doen: van tafeltennis en badminton tot zitvolleybal en van blokjesvoetbal tot darts, karaoke en poker. Als hij zich goed genoeg voelt is de 84-jarige Harrie de Veer speciale gast. Al 70 jaar lid en hij deed veel voor de club. Harrie mag dus niet ontbreken."

Meer berichten