Het muzikale trio Zand, Zeep en Soda trad vorige week woensdag op bij KBO De Goede Herder aan de Isidorusstraat in ‘t Zand.
Het muzikale trio Zand, Zeep en Soda trad vorige week woensdag op bij KBO De Goede Herder aan de Isidorusstraat in ‘t Zand.

Kerst met KBO De Goede Herder

In onze samenleving ligt eenzaamheid op de loer voor veel mensen. Ze zien er huizenhoog tegenop de feestdagen door te komen. Onder hen bevinden zich verhoudingsgewijs veel ouderen. Daarom organiseert iedere afdeling van KBO kring Tilburg haar eigen kerstbijeenkomst.

Door Aldert van der Burg

Tilburg - Stadsnieuws is op deze woensdag, 20 december, te gast bij de afdeling De Goede Herder in de gelijknamige zaal aan de Isidorusstraat in 't Zand. De ruimte zit vol met zo'n negentig senioren. Voor een bedrag van slechts 7,50 euro mogen deze leden van de ouderenbond zich tegoed doen aan de kerstlunch, die zowel koude als warme spijzen bevat: krentenbrood vooraf, daarna koude hapjes, gevolgd door ossenstaartsoep en een kippenpasteitje met stokbrood. Tussendoor kunnen ze genieten van een optreden van het muzikale trio Zand, Zeep en Soda, dat Nederlandstalige nummers ten gehore brengt.

Voorzitter Nico Landsheer van KBO De Goede Herder is tevreden over de opkomst. "Het aantal deelnemers is bijna het dubbele van vorig jaar toen er 45 of 50 waren. Dat komt doordat deze afdeling een nieuw bestuur heeft dat veel organiseert en daarbij profiteert van mond-tot-mondreclame; we zijn in een jaar tijd van 130 naar ruim 200 leden gegaan. Volgend jaar is er misschien zoveel belangstelling, dat we de deelnemers over twee vieringen moeten verdelen", lacht hij.

Sinds enige tijd organiseert KBO De Goede Herder één keer per maand een gezamenlijk diner in de zaal, dat eveneens een groot succes is. Overige activiteiten zijn onder meer ontmoeten, kaarten, handwerken, sjoelen, biljarten, gym en bingo. Sinds begin oktober is er ook iedere zondag tussen 13.00 en 17.00 uur een activiteit. Daarnaast worden er dagtripjes, excursies en informatiebijeenkomsten georganiseerd. "Ons doel is eenzaamheid onder ouderen te bestrijden door de mensen uit hun huis te halen."

Francé de Graaf (72) is één van die KBO-leden die graag het gezelschap van andere leden opzoekt. "Vorig jaar ben ik uit mezelf lid geworden, omdat ik meer onder de mensen wilde komen en het bevalt me heel goed. Ik heb met KBO een reisje gemaakt naar Zeeland en één keer in de maand is er bingo. Dan zitten we altijd met hetzelfde clubje bij elkaar, heel gezellig." Ook over de kerstviering is ze enthousiast. "Heerlijk eten, alles is goed verzorgd",

KBO De Goede Herder is één van de 21 afdelingen van KBO kring Tilburg. Stadsnieuws besteedt regelmatig aandacht aan de initiatieven van deze ouderenbond. Ieder lid ontvangt tien keer per jaar het magazine 'Ons'. Meer info via www.kbo-kringtilburg.nl, info@kbo-kringtilburg.nl en 06-46244027.

Meer berichten